Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Gizli iOS 9 Özelliği

Mükemmelin Blogu
Eğer iPhone 4S ya da daha üst model bir iPhone'a sahipseniz iPhone'unuzu iOS 9'a yükselterek hayatınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz. İşte iOS 9'la gelen hayatınızı kolaylaştıracak başlıca özellikler;

1. Düşük Güç Modu

Apple, iPhone'ların pil ömrünü uzatmak için "Düşük Güç Modu" adında yeni bir özellik ekledi. Bu özellik kullanıldığında iPhone'unuzun pil göstergesi sarıya dönüşüyor ve  ekran parlaklığı, veri senkronizasyonu, görüntü akışı gibi özellikleri sınırlayarak iPhone'unuzun ömrünü en az 1 saate kadar uzatabiliyor. Bu özelliği açmak için şu yolu izleyin: Ayarlar > Pil > Düşük Güç Modu.

Mükemmelin Blogu


2.Selfie Albümü

Artık selfie'leriniz tek bir yerde toplanacak. Çektiğiniz selfie fotoğraflarınızı görmek için Fotoğraflar'a girdiğinizde Selfie'ler adlı klasöre bakmanız yeterli.

Mükemmelin Blogu


3. Aklınıza Gelen Her Şeyi E-Posta ile Gönderin

Eski iOS sürümlerinde e-posta yoluyla sadece fotoğraf ve video gönderiliyordu. iOS 9 ile birlikte artık istediğiniz herşeyi "İlişik Ekle" diyerek e-posta ile gönderebilirsiniz.

Mükemmelin Blogu


4.Resimlerinizin Üzerinde Yaratıcılığınızı Sergileyin

Snapchat'in bir diğer versiyonu gibi düşünün. E-posta ile gönderebileceğiniz her fotoğrafta ister çizim yapın, ister yazı yazın, isterseniz imzanızı atın. Evet bunu yapmak mümkün. Tek yapmanız gereken E-posta'ya fotoğraf ekledikten sonra fotoğrafa basılı tutun ve çıkan seçenekleri yana kaydırarak "İşaretle" seçeneğini bulun. Artık yaratıcılığınızı konuşturma zamanı.

Mükemmelin Blogu


5. Arama Ekranınız Hesap Makinanız Olsun

Hemen kısa sürede bir matematik işlemi yapmak istediniz diyelim. Hiç öyle hesap makinası nerede bu telefonun diye armakla vakit kaybetmeyin. iPhone'unuzun ana ekranındayken ekranı aşağı kaydırın ve arama ekranına bir matematiksel işlem girin ve aratın. Cevabınızı alacaksınız.

Mükemmelin Blogu


6. Notlarınızda Fotoğraf ve Kendi Çizimlerinizi Kullanın

Artık iPhone'unuzun not defterinde serbest elle ya da cetvel kullanarak birden fazla kalem ucu ve renk seçenekleriyle çizim yapabilir ve fotoğraflarınızı kullanabilirsiniz.

Mükemmelin Blogu


7. Fotoğraflarınızı Gizleyin

Bazen arkadaşlarınız iPhone'unuzu alıp fotoğraflarınızda gezinebilir. Haliyle arkadaşlarınızın görmesini istemediğiniz fotoğraflarınız olabilir. Artık iOS 9'la bu istenmeyen durumların önüne geçebileceksiniz. Yapmanız gereken gizlemek istediğiniz fotoğrafa gelip paylaş ikonuna basıp gizle seçeneğini seçin. (Gizlediğiniz fotoğraf anlar, koleksiyonlar ve yıllar görüntülerinde gizlenecek ama Albüm'lerde görünmeye devam edecektir.)

Mükemmelin Blogu


8. "Şuna dön:" Seçeneği

Eğer bir uygulamadayken bir anda bildirim gelip de bildirimi açarsanız ya da başka bir şekilde bir uygulamadan başka bir yere yönlendirilirseniz sol üst köşede yer alan "Şuna dön:" seçeneğiyle ilk uygulamanıza geri dönüş yapabilirsiniz.

Mükemmelin Blogu


9. Fotoğraflarınızdan Kolayca Çıkın

Fotoğraf albümlerinizde gezinirken bir fotoğraftan hızlıca çıkmak için tek yapmanız fotoğrafı aşağı kaydırmak.

Mükemmelin Blogu


10. Şarjınızı Neyin Bitirdiğini Öğrenin

iPhone'unuzun şarjını en fazla hangi uygulama götürüyor görün. Yapmanız gereken "Ayarlar .> Pil > ekranı aşağı kaydırın. Uygulamaların ekranda ve arka planda çalıştığı süreleriyle birlikte şarjı ne kadar götürdüğünü de öğrenin.

Mükemmelin Blogu


Bu yazı size yardımcı oldu mu? O zaman aşağıdaki kahve resmine tıklayarak bize ücretsiz kahve ısmarlayın. Teşekkürler. :)



Soru ve görüşleriniz için varsa yorum bırakabilirsiniz.
Bu Yayın Telif Hakları Yasasınca Korunmaktadır.
Copyright © 2012-2015  Mükemmelin Blogu 

0 Yorum:

Yorum Gönder