Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

Mükemmelin Blogu - Protein Tozu Kullanımı

Aşşağıda protein tozu kullanımını çok sade bir şekilde bir kaç başlıkla anlattım.

Protein nedir?
Protein, vücudumuzu oluşturan temel yapı taşı amino asitlerden oluşur. Vücut için en gerekli bileşenlerden biridir. Kasların canlılığı, tamir edilmesi, hormon ve enzim üretimi, vücudun su dengesi, bağışıklık sisteminin düzgün çalışması bunların hepsi protein sayesinde gerçekleşir.

Protein tozu zararlı mıdır?
Bazı kesimler, protein tozunun son derece zararlı olduğunu hatta kısırlığa bile neden olabileceğini öne sürmekte. Ancak böyle bir şey kesin olarak şu ana kadar kanıtlanmamıştır.

Protein tozu doğru kullanımda zararsızdır. Ancak yanlış kullanımda vücuda kalıcı hasarlar verebilir. Peki protein tozunun zararları nelerdir?
  • Protein tozunun fazla tüketilmesi ciltte akneye sebep olduğu gibi aynı zamanda karaciğerin aşırı derecede yorulmasına da nedendir.
  • Yine aşırı dozda böbrek taşı oluşumuna neden olur ve böbrek sindirimini zorlaştırır.
  • Protein tozu son kullanma tarihi geçmesi durumunda zehirlenmeye neden olabilir.
  • Protein tozu saklanırken hava almadığından emin olunmalı ve güneş ışığından uzak tutulmalı.
  • Protein tozu ile birlikte alkolün kullanılması da yine böbrekleri sindirim bakımından yorar.
Protein tozu en doğru şekilde nasıl kullanılır?
Öncelikle protein tozu, besin kaynağı olarak görülmemelidir. Protein tozu gıda takviyesidir.

Bir sporcunun protein tozu kullanımı şu şekilde olmalıdır;
  • Sabah Kalkar Kalkmaz: Nedeni şu ki; İyi bir uykunun ardından vücut bütün gece Growth (Büyüme) hormonu salgılar ve gelişir. Bunu yaparkende vücuttaki bütün besinleri tükketir. Bu yüzden sabah uyandığında vücut fazlasıyla besine ihtiyaç duyar. Sabah kahvaltısının hazırlanması, yenmesi birde üstüne sindirilmesi zaman alacak ve vücut bu zamana kadar besinsiz kalarak zarar görecek. Protein tozu yaklaşık 30-35 dakika da kana karıştığı için buna engel olup vücudun ihtiyaç duyduğu besini karşılayacaktır.
  • Öğünlerin Arasında: Öğünlerin arasında uzun bir zaman varsa protein tozu muhakkak kullanılmalı. Kas kaybetmek istenmiyorsa vücut iyi şekilde beslenmek zorunda ve kesinlikle uzun süre aç bırakılmamalı.
  • Antrenmandan Önce: Antrenmandan en az 45 dakika önce gerekli dozda protein tozu kullanılmalı. Nedeni ise, alınan kalori ve protein sayesinde antrenman boyunca kas kaybını en aza inmesi olduğu gibi antrenmanın çok daha verimli geçmesine olanak sağlamasıdır.
  • Antrenmandan Sonra: Antrenman bittikten hemen sonra içilmelidir. Çünkü vücut efor sarfetmiş yorulmuş, kaslar gelişmek için yıkıma geçmiştir. Vücudun acil proteine ihtiyacı vardır ve karşılanmazsa büyük oranda kas kaybedecektir. Bu yüzden özellikle ağır antrenmanlardan sonra protein tozu kesinlikle hemen kullanılmalıdır.
  • Akşam Yatarken: Daha öncede söylediğim gibi bütün gece boyunca vücut uyku esnasında çalışmaya devam eder. Gece sen uyurken Growth hormonu salgılar ve kasların gelişir. Ancak vücut gece uzun süre aç kalacağından proteine ihtiyaç duyar. Bu yüzden yatmadan hemen önce özellikle sütle karıştırılmış protein tozu yanına da eğer varsa belli ölçüde Kazein'de almanda fayda var. Özellikle sütle karıştırılmış dememin sebebi sütün emiliminin daha yavaş olmasıdır.
Kana karışan protein kaynaklarının ortalama süresi ne kadardır?

1.Whey Protein: 10 Dakika
2.İzole Whey Protein: 15-20 Dakika
3.Yumurta Beyazı: 30-35 Dakika
4.Az Yağlı Balık: 40-45 Dakika
5.Yağsız Sığır Jelatini: 45 Dakika 
6.Lor Peyniri: 45 Dakika
7.Tavuk ve Hindi Eti: 50-60 Dakika

Aynı zamanda "Protein Bar Nasıl Yapılır?" başlıklı yazıyı okumanda fayda var.

Bu yazı size yardımcı oldu mu? O zaman aşağıdaki kahve resmine tıklayarak bize ücretsiz kahve ısmarlayın. Teşekkürler. :)



Soru ve görüşleriniz için varsa yorum bırakabilirsiniz.
Bu Yayın Telif Hakları Yasasınca Korunmaktadır.
Copyright © 2012-2015  Mükemmelin Blogu 

204 Yorum:

  1. 63kiloyum 175 boyum. bir ölçek antrenmandan önce, bir ölçek de antrenmandan sonra mı almam gerek? Öğlen yemeğimde 30gr protein var, antrenmandan önce almayıp, antrenmandan sonra 2 ölçek alsam daha mı doğru olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yeni olduğunu varsayarak antrenmandan önce ve sonra birer ölçek değilde sadece antrenmandan sonra iki ölçek kullanman daha doğru olur diyorum.

      Sil
    2. peki hocam bu protein tozunu sabahtan hazırlasak 8-10 saat pet şişede kalsa bi şey farkeder mi yoksa anında mı hazırlamak gerek?

      Sil
    3. Tabiki farkeder. 1 saat bile bekletmemelisin. Cam, plastik farketmez. Sporun bitince hazırlayıp hemen içmen en doğrusu olur. Ayrıca kendine bi shaker alırsan hazırlaması bakımından daha rahat edersin. Shakerların fiyatları her yerde 5 TL civarlarında.

      Sil
    4. teşekkürler hocam

      Sil
    5. Sporda ilk başta ağırlık yapıyorum sonra kardiyo yapıyorum protein tozunu ne zaman içicem bilmiyorum spor sonundamı yoksa agırlık çalıştıktan sonramı

      Sil
    6. Solgar nero nutrients kapsülün içindeki tozu meyve suyuna karıştırılıp icilirmi

      Sil
    7. Hocam ben 15 yaşındayım kilom 67 boyum 175cm sizce kullanmamda bir sakınca varmı

      Sil
    8. Öncelikle Meraba Hocam ben 15 yaşındayım vücut geliştirmek istiyorum boyum 175cm kilom 67 sizce yaparken protein almalımıyım

      Sil
    9. hocam cvpları goremıyorum

      Sil
    10. Samed arslan kardesim proteini cardiodan sonra icmen daha dogru olur. Kana cabuk karışan protein tozlarini kullanmanızda fayda var,antremandan 15,20 dk önce veya antreman esnasında BCAA kullanman sana extra olacaktir,spora yeni başlayanlar protein kullanmamalidir.

      Sil
    11. Protein kullanım yaşı en az 18 yaş olmalıdır, beslenmeye agırlık vermen daha yararına olacaktır,her ögünde protein icilmemelidir

      Sil
  2. Ben kendim evde dambıl larla çalışıyorum genellikle kollar ve omuz kaslarını geliştiriyorum. Bu çalışmam. 2 günde bir şeklinde oluyor ve 45 dakika civarı sürüyor. Sorum şu hangi ölçülerde ve hergün mu almam gerekli protein tozunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle kendine daha düzgün bir program yapmalısın. Sadece omuz, kol, sırt çalışarak olmaz. Yeni başladıysan ilk bir iki hafta sadece spordan sonra tek ölçekle git ondan sonra iki ölçeğe çıkarsın.

      Sil
    2. Teşekkürler peki hangi marka olabilir.bir de protein tozlarının hepsi sütle mi karıştırılıyor tam bilmiyorum da

      Sil
    3. Ultimate, Weider, MuscleTech gibi bir sürü iyi marka var ama benim favorim Scitech. Protein tozlarının hepsi süt ya da suyla karıştırılabilinir. Suyla karıştırıp içersen proteinin kana karışma süresi daha çabuk olur.

      Sil
    4. öncelikle merhaba hocam ben bir aydır spor yapıyorum ve bugun proteın tozu aldım kulandım spor hocası spordan önce bir ölcek kulanmamı soyledı ve spordan sonra bir ölcek daha içebilirsin ve ben ben arastırdım bazıları uymuyor sızce dogrumu devam edebılrmıyım

      Sil
  3. Bn protein tozunu aldm ama kilo almak icin kullaniyorum spor yapmyorum kilo alir miyim ve nasl kullanmaliyim yardmci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır spor yapmadan protein tozu kullanılmaz. Kilo almak için protein tozu değil "Weight Gainer" kullanın.

      Sil
  4. Hocam biz k.irak sinirinda gorev yapiyoruz spor yapabilcek genis bi alanimiz yok sadece yapabildimiz mekik şınaw gece calisip gunduz uyuyoruz kunanya yemekten kaslarimiz eriyo bize yardimci olurmusunuz basil bise uygulamamiz gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Allah hayırlısıyla göreviniz sağ salim tamamlamayı nasip etsin. Size tavsiyem crossfit yapmanızdır. Crossfitte günlük 15-30 dk arasında bir programınız olur. Belli başlı 4-5 hareket olur iki, üç dakikada bir hareket değiştirilerek 4-5 hareketli döngü 15-30 dk boyunca tamamlanır. Aralarda dinlenme yoktur. Hareketlerde ağırlığa gerek yoktur. Mesela 4 hareket şu şekilde belirlenebilir; şınav, mekik, barfiks, zıplama. Beslenmeye göre sürenizi belirlersiniz bence 15-20 dakika size yetecektir.

      Sil
  5. Agbi ben 16 yasindayim 183 76 kg. Amator kickboks yapiyorum hafta nin 3 gunu. ayriyetten salonda kucuk bir body salonu var bana nasil bir program önerirsin. Saglikli ve guclu bir vucut ici ne yapmam lazim proteini nasil kullanmam lazim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu yaşında kickboks antrenmanları sana yetecektir. Eğer çok istiyorsan kendi vücut ağırlığınla çalışacak şekilde bir program uygulayabilirsin.

      Sil
  6. Acaba 12 yaşındaki bir cocuk protein tozunu düzenli kullanabilir mi.. Bir kaç arkadasımdan duymuştum boy uzatıyormuş. Doğrumu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, kesinlikle 12 yaşındaki bir çocuğun protein tozu kullanması yanlıştır. Aynı zamanda protein tozu boy uzatmak için kullanılmaz. Protein tozu besin değil besin takviyesidir. 12 yaşındaki çocuğa protein tozu vermek yerine düzenli, sağlıklı beslenmesini sağlayın.

      Sil
  7. Öncelikle merhaba hocam ben 18 yasındayım 1.80 boyum ve 60 kiloyum ve cok zayıfım giyidigim gömlek tisört hic birşey yakısmıyor ve ben proeyin tozu alıp vicutumu kendi. Kendime gelistirmek istiyorum bu konuda bana nasıl tavsiyelerınız olur simdiden tesekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle şunu kesinlikle bilmelisin; protein tozu kilo aldırmaz. Kilo alıp fit bir vücuda sahip olmak istiyorsan beslenmene ve sporuna dikkat etmelisin. Vücut geliştirmede beslenme %60, egzersiz %20 ve son olarakta uyku %20'dir. yeterli kiloya ulaşana kadar weight gainer kullanmanı öneririm.

      Sil
    2. weight garnier in sakıncalararı warmı duydgma göre 2.700 calori veriormuş bir oğunde vuctta bunu kaldırmakta sıkıntı çekiyormus ,göbek çevresinde yağ birikiyormuş,ben kilo almak isterim ama kiloyu kas olarak almak tercihimdir bunun için düzenli olarak spor salonuna gdiorum ve beslenmemem dikkat ediorum ama vucudumun mezabilize etme hızı (aslında katabolize) fazla ne önerirsiniz?

      Sil
    3. Sporla birlikte weight gainer kullanıyorsan bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Eğer şüphen varsa ölçeği az tutarak etkileribi gözlemleyebilirsin.

      Sil
  8. Hocam boy 1.70 kilo 63 orta seviyede body yapıyorum haftada 3 gün aralıklarla spor salanuna zamanım kalmadığı için evde dumbullarla çalışıyorum. Proteın tozu sıparış verdım . Tozu antramandan sonra 2 ôlçek alsam olurmu veya nasıl kullanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi olabilir ya da antrenmandan önce ve sonra şeklinde de uygulayabilirsin.

      Sil
  9. slma Üstad ben daha önce 7 ay body bulding yaptım bu süre zarfında hiç protein tozu kullanmadım.Spora 5 yıl ara verdim.Kilom 47 şuanda tekrar spora başladım kas kitlemi artırmak için protein tozu kullanmak istiyorum.Nasıl almalıyım sizce??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Weight Gainer kullanmanı tavsiye ederim. Gainer %80 karbonhidrat, %20 protein şeklindedir ve bir ölçekte 1000-1500 arası kalori alırsın.

      Sil
  10. selam hocam 17 yasındayım 1.76 boy 57 kıloyum body salonuna gıdemıyorum sızce nasıl bır program yapabılırım wheyproteinım var onu nasıl kullanabılırım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serdar, basit egzersizlerle başalamanı öneririm. Barfiks, şınav, mekik ve dambıllarla. Protein tozunu antrenmandan önce ve sonra birer ölçek olarak kullan. Ancak unutma Beslenme bu işin %60'ı. Beslenmene çok dikkat et. Kahvaltında yumurta ve peyniri eksik etme. Spordan bir saat kadar öncede enerji vermesi için karbonhidrat(makarna, bulgur pilavı, pirinç pilavı) tüketmelisin.

      Sil
  11. Merhaba hocam ben serdar 15 yaşındayım kol ve omuz kaslarımı geliştirmek istiyorum protein tozumda yok sizce ne yapmalıyım ???

    YanıtlaSil
  12. Ayrıca hocam boyum 1.84 60 kiloyum bu bilgileride veriyim hocam
    Dıştan bakıncada zayıf görünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serdar, basit egzersizlerle başalamanı öneririm. Barfiks, şınav, mekik ve dambıllarla. Protein tozuna ihtiyacın yok şimdilik. Ancak unutma Beslenme bu işin %60'ı. Beslenmene çok dikkat et. Kahvaltında yumurta ve peyniri eksik etme. Spordan bir saat kadar öncede enerji vermesi için karbonhidrat(makarna, bulgur pilavı, pirinç pilavı) tüketmelisin.

      Sil
  13. oncelıkle ıyı gunler hocam ben 23 yasındayım .. ve haftada 2 gun dınlenp dıger gunler her gun bı bolge olak uzere calısmaktayım .. 1 ay bu sekılde yaptıktan sonra 1 ay ara verip tekrar basladım ve 1 haftadır tekrar calısmaktayım .. bu durumda ne kadar protein tozu kullanmamı tavsıye edersınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kenan, öncelikle programının yoğunluğunu bilmediğim için net bir şey diyemem ama ilk üç hafta antrenman öncesi ve sonrası kullanmanı öneririm. Sonraki haftalarda buna sabah kalkar kalkmazı da ekleyebilirsin.

      Sil
  14. Merhabalar hocam. Ben 17 yaşındayım 1.76 52 kiloyum ve çok zayıf görünüyorum bel kısmım çok ince ve vücudumda neredeyse hiç yağ yok yani spora başladığımda yağ yakmadan direk kas oluşabilir. Fakat bana nasıl bir program öneriyorsunuz bu yaz tatilinde Body sporuna başlamak istiyorum ve gerçekten fit bir vücuda sahip olmak istiyorum bu 3 ayda kendimi fazlasıyla geliştirmek kız arkadaşıma ve okul başladığında arkadaşlarım bende ki farkı görsün istiyorum açıkcası kalıplı bir vücud istiyorum sizce öneriniz nedir dikkate alıp yorum yaparsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardesım aynı sıkıntı bendede war.bende spora bu yaz bası basladım suan 3.ayımdayım 7 kılo aldım normal yemeklerle.bunu unutma Vücut geliştirmede beslenme %60, egzersiz %20 ve son olarakta uyku %20'dir(admınden alıntıdr). uyku duzenın olacak, gunde 5 ogun ymk yıyeceksın.ymk olarak hergun pılav bulgur ve makarna ye.kahvaltıda ıse 2 yumurta bıraz peynır ve 1 bardak sut ıç.sporuda ıhmal etme sporsuz bız kılo alamayız bunu aklından cıkarma.3.ayı tamamladıktan sonra karbonhıdrat tozunu kullanabılırsın ama 3.aya yetısmeden kullanma bı fayda alamazsın.

      Sil
    2. Teşekkürler Uğur son derece faydalı bir cevap olmuş.

      Sil
  15. hocam ben 179 boy 50 kıloyum 22 yasındayım hiç bir rahatsızlıgım yok doktorlar kılo almam için sadece 4000 kaloriye ihtiyacım oldunu söylüyorlar ben bugun spora başlıyorum bana bi fikir verirmisiniz yorumların birinde protein tozu kılo aldırmaz diyorsunuz ne öneriyorsunuz bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Weight Gainer kullanmanı tavsiye ediyorum. Sporla birlikte aldığın zaman kısa sürede kilo alarak kas kütleni de geliştirirsin.

      Sil
  16. spor yaptığımız esnada protein tozu kullanımı doğru olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. Spordan önce ve sonra şeklinde kullanmak daha doğru olur.

      Sil
  17. önerdiğiniz ve kullandığınız bir marka var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Nitro Tech'in Muscle Tech protein tozunu kullanıyorum. Bunun yanında Optimum, Sci Tech de iyidir.

      Sil
  18. benim bir arkadaşım protein tozu kullandı ve 2 ayda 5 cm uzadı üstelik 18 yaşında ben de kullanabilir miyim? gerçekten boy uzatır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sümeyye, protein tozu besin takviyesidir. Boya illaki etkisi vardır ama gelişme çağında*. 18 yaşında 5 cm boy uzaması çok normaldir. Sende sağlıklı besleniyor ve yaşıyorsan seninde için hiç bir problem yok, sende uzarsın.

      Sil
  19. ben 55 kiloyum boyum 175 whey gold var bende nasıl kullanmalıyım ve boyuma gore cok zayıfım hem kılo hem kas nasıl yapablırım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceyhun, kilo aldırıcı olarak bilinen weight gainer kullanman gerekiyor. Sendeki Optimum Whey Gold İsolates sanırım. Eğer oysa onu kullanmamanı öneneririm Weight Gainer'a ihtiyacın var. Kilo aldıktan sonra Optimum'u kullanabilirsin.

      Sil
  20. hocam k.g ben evde kendi başıma spor yapıyorum dambıl bafiks şınav ve halterim var sabahları koşu ve öbürleriyle calışıyorum öyle akşamlarıda calışıyorum 18 yaşındayım 1.90 boyum 80 kiloyum protein tosu aldım nasıl kullanmalıyım (sci tech)acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali, spordan önce ve sonra birer ölçek protein tozunu kullanabilirsin.

      Sil
  21. En iyi sporcu takviyesi nedir ?

    YanıtlaSil
  22. S.a hocam protein tozunu kullanmaya basladiktan sonra yarıda brakınca herhangi bi sorun olrmu?
    Yoksa sürekli kullanmak zorundamıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tayfun, protein tozunu yarıda bırakmanda bir sakınca yok. Düzenli sporunu yapamıyorsan zaten bırakmalısın. Ancak Sürekli spor yapıyorsan. 3 hafta kullan 1 hafta ara ver. Antrenmanı da ona göre ayarla. ara verdiğin 1 hafta boyunca esneme gerilme ve kardiyoya ağırlık ver mesela.

      Sil
  23. merhaba 180 boyundayim 64 kiloyum yaklasik yaklasik 18 kilo verdigim icin vucudumun bazi bolgelerinda hala yag var protein tozunu sabah kalkinca 1 olcek antremandan sonra 2 olcek iciyorum 3. kutumu bitirmek uzereyim biraz protein tozu kullanimina ara versem dahami iyi olur yoksa bir zarari olmazmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da merhaba Güney, bir hafta 10 gün kadar ara vermende fayda var. Çünkü artık çoğu protein tozunda kreatin de dahil ediliyor. Sürekli kullanımda vücut kreatin üretmeyi bırakıyor. Bu yüzden ara ver.

      Sil
  24. Hocam herlese cvp vermişssiniz muhteşemsizniz kutlarım. Ben 170 boyunda 71kg ağırlığındayım. Yağ oranım ise %14. Düzenli olarak haftanın 5 günü bodybuilding yapıyorum. Size sorum supplement kullanımımla ilgili olacak. Supplement kullanımım özetle şu şekilde ;
    Hepsinden önce günlük min. 4 lt su kesin tüketiyorum ve 4-5 bardak yeşilçay içiyorum.

    Sabah kalkar kalkmaz ;

    1 Ölçek ON Whey Gold Standart
    5 gr On Glutamine
    4 MHP A-Bomb 12 saat etkili Aminoasit
    2 Arginine tablet

    -----------------------------------------

    Kahvaltı sonrası;
    1 Solgar Omega -3 950
    1 Solgar Siberian Ginseng
    1 Solgar Vm75

    ----------------------------------------
    Öğlen yemeğinden sonra saat 15:00 gibi 1 yemek kaşığı yulaf kepeği ile yarım litre yağsız süt
    ---------------------------------------------------------

    Saat 19:00 Spor öncesi;
    1 ölçek On Whey Gold (bcaa içerir)
    5gr Universal Saf Creatine
    4 tablet MHP A-Bomb Aminoasit
    2 tablet Arginine
    2 tablet GNC L-carnitine tablet
    7 tablet Universal Animal - Stak !

    ---------------------------------------------------------

    Spor Sonrası saat : 21:00
    1 ölçek On Whey Gold
    5gr Universal Creatine
    5gr ON Glutamine

    Akşam yemeği tavuklu vb. salata

    ----------------------------------------------------------

    Yatmadan 1 saat önce 500ml Yağsız süt ( Kazein proteini)

    Sizce yanlışlarım nelerdir? Teşekkür ederim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  25. Ek olarak; bu sistemin çok faydasını gördüm yaklaşık son 3 ayım buşekilde geçti. (Animal Stak a yeni başladım.)zaten 21 günlük bir kür. 1 hafta önce yaptırdığım tüm kan testleri, karaciğer böbrek fonksiyon testleri tamda olması gerektiği gibi kusursuz çıktı. Yanlızca b12 vitamini biraz yüksekti Apikobal kullanmayı bıraktım.

    YanıtlaSil
  26. Selam,
    Bu protein tozu nasıl tavsiye eder misiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel gibi gözüküyor, daha önce hiç kullanmadım. Almanda bir sakınca yok.

      Sil
  27. Merhabalar hocam.Adım Emre 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim.Bi arkadaşımla beraber uzun süre spora başlamayı düşünüyoruz.Benim aklımda kalan bikaç soru var sizin bilginize sığınmak istiyorum.Boyum 187-190 civarında kilom 90 çok güzel bir fiziğim var örnek verirsem giydiğim her kıyafet yakışıyor kemiklerim iri o yüzden 90 kilo göstermiyorum.Bu boyumu kullanmak istiyorum ve çk güzel bi manken vücudu yapmak istiyorum.Protein tozu takviyesi kesinlikle almam gerektiğini biliyorum.Bana hangi protein tozunu önerirsiniz ? Ve sigara da kullanmaktayım bunun yan etkileri ne derece olucaktır spor yaptıgım süre içerisinde ? Ve bana ne önerirsiniz muazzam bir vücut için nasıl çalışmalıyım.Yaz boyunca araştırmalarım oldu vücudu 1 gün çalıştırıp 1 gün dinlendirmek gerekiyormuş yani bilimsel ve biyolojik olarak bütün bilgileri bilmem gerektiğine inanıyorum çünki düzensiz bi vücut istemiyorum hocam sizin bilginize sığınıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Raşit Emre, sana P90X'i öneririm. Hem disiplinli, hem muazzam bir vücut için yeterli düzeyde yoğun bir antrenman. Şu an benimde kullandığım program bu. Yakında kendi programımı çıkarmayı düşünüyorum o zamana kadar P90X'e devam etmeyi düşünüyorum. P90X videolardan oluşan bir program. Videolarını internetten bulup torrentle indirebilirsin.

      Sil
  28. Hocam merhaba! 16 yaşındayım haftada ortalama 4-5 gün ikibuçuk saat civarı spor salonunda geçiriyorum. 68 kiloyken karbonhidrat-protein karışımı aldım ama kastan çok yağ olarak karşılık aldığımı görünce bıraktım sadece protein kullansam bana getirisi nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Baki, weight gainer kullanımında aldığın yağ normal. Bu yağları hemen kas kütlesine çevirebilirsin diye bir şey olmadığından. Korkmamalısın, Antrenmanlarının süresini kısalt. Kardiyo kışın minimum düzeyde yap derim. Ayrıca beslenmene çok dikkat etmelisin. İyi beslen.

      Sil
  29. Hocam merhabalar.. boyum 1.74 kilomda 75-80 arası değişmekte.. yaklasık 1 senedir spor yapmadığımdan dolayı göbek oluşmuştu o yüzden 1 aydır havuza gitmekteyim haftada 2 gün olmak üzere ve 500-600m arası yüzmekteyim.. biraz formuma kavuştum sayılır... şimdi haziranada kadar çok sağlam bi vücut yapmak istiyorum.. Insanity isimli programı önerirmisiniz gerçekten şekilli üçgen bir vücut için ? program 60 gün sürüyor..
    Hardline Whey 3 Matrix Protein 2300 gr
    bu protein tozunu kullanmayı düşünüyorum programdan önce 1 ölçek bitincede 1 ölçek olaraktan günde 2 ölçek biçiminde...
    sizce doğru bi program olurmu bu yaptığım yoksa fazla gelirmi bir anda yapınca ?
    alternatif bu program gibi bir önerirniz olursada söylerseniz sevinirim.. ancak ekstra malzeme gerektirmicek sadece evde yapabileceğim ? dediğim gibi çok acelem yok böyle 6 aylık bir programda olur aslında ancak bu yazdığım programa okey derseniz hemen başlamak istiyorum.. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. + olaraktan dinlenme günlerinde protein tozu kullanmalımıyım ? haftada 6 gün çalışma 1 gün rest şeklinde çünkü program ?

      Sil
    2. Merhaba, insanity bir anda fazla gelebilir. Onun yerine sana P90X'i öneririm. 90 gün boyunca süren bu programa gerçekten uyduğunda gerçekten çok başarılı bir vücuda sahip olabilirsin. Ancak şubat gibi başlamanı tavsiye ederim o zamana kadar ağırlık antrenmanları yaparak hafif çaplı bğyğmeye bak ve göbeği şubat ayına kadar dert etme.

      Sil
  30. Merhaba hocam 1 yıldır Fitness ıle ugrasıyorum dogal yollardan 55 kılo ıle basladım 69 kılo oldum toplam 8 ay spor yaptım 1 yıl ıcerısınde.Yazın yagları yaktım muhdesem bır fızıge sahıp oldum suan 62 kıloyum ıdeal kılom 65'mıs.Boyum 1.72 Optımum %100 whey proteın aldım.Kılomun 2 katı 120-140 arası yapıyor. Ben sımdı bu proteın tozunu spor oncesı 1 spor sonrası 2 mı yoksa spor sonrası 2 yatarken 1 mı kullanmalıyım.Baska bır hocam salonda spor oncesı 2 spor sonrası 2 dedı.Ilk boyle kullan hacım al sonra proteın mıktarını dusurelım dedı.Sizde ne yapmalıyım Pazartesı Gogus-On kol-Carsamba Omuz-Bacak-Cuma ise Sırt-Arka kol boyle bır 8x3 programım var Sizin onerınızı beklıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ozan, öncelikle antrenmanın ağırlığına göre karar vermen lazım. Eğer kendini zorlayacaksan antrenmanda öncesi 1, sonrası 2 ölçek ideal. Normal ise sadece sonra 2 ölçek alabilirsin. Ayrıca yatmadan önce 1 ölçek yeterli olur senin için.

      Sil
  31. Hocam 1.72 boy 57 kiloyum . Haftanın 5 günü düzenli olarak spor yapıyorum genelllikle kol , göğüs , sırt , ve karın çalışıyorum . Ancak 57 kilo olduğum için tabiki kilo ile ilgili sorunlarım var bunun için weight gainer kesinlikle kullanmam gereklimi kilo alabilmem için yoksa protein tozu eşliğinde devam mı etmeliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kenan, protein tozu kullanıyorsan eğer onun yerine weight gainer kullanmanı tavsiye ederim ayrıca beslenmene de çok dikkat etmelisin.

      Sil
  32. merhaba hocam ben 6 aydır vucut calısıyorum hiç proteyin tozu kullanmadım ama baya geliştirdim bundan sora kullansam vücüdümu tam şekle sokabilirmiyi (6 aylık gelişme ısınma sürecinden sora oldu )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kadir, tabikide. Yaptığın antrenmanlara göre daha fazla etkisini göreceksin. Ancak unutma protein tozu "besin takviyesi" asıl önemli olan şey beslenme.

      Sil
  33. Merhaba...

    Spor harici asiri yogun tempoda calisan insanlar da kullanabilir mi?Acikcasi daha once kullanmistim fakat o zaman spor yapiyor ve ders calisiyordum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da merhaba Zeynep. Spor spor yapmıyorsanız düşük dozda kullanabilirsin ancak protein tozu gıda takviyesidir. Yani besinin yerini tutamaz o yüzden iyi beslenmen daha önemli. Sahab kuvvetli, öğlen orta akşam hafif. Birde papatya çayı stresi alır tavsiyem.

      Sil
  34. merhaba hocam ben 18 yaşındayım 1.92 boy 88 kilom var.zayıflamak ve vücud şekillendirmek için fitness salonuna başladım.1 ay oldu öğrenci olduğumdan beslenmem düzensiz . spora gittikten sonra çok halsiz ve yorgun oluyorum ayrıca kaslarım ağrıyo .bunun için tozları kullansan bu sorun ortadan kalkar mı ve zayıflayabilir miyim.ayrıca nasıl kullanmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Okan, beslenme bu işin %70'ini oluşturur. Bu aklında olsun ona göre programını yap. Besinlerle karşılayamayacağın kadar ağır egzersizleri yapma. Sabah kuvvetli öğlen yersen orta akşam biraz daha düşük ancak protein ağırlıklı beslen. Protein tozu kas ağrılarına iyi gelecektir ancak beslenme olmadan etkisini minimum düzeyde görürsün. Spordan önce 2 spordan sonra 1 ölçek kullan şimdilik. Kolay gelsin.

      Sil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahadır merhaba, öncelikle kürek çekme bir tane değil birden fazla kası çalıştırır. Sana katkısı gerek omuz genişlemesi gerek sırt gelişimi bakımından çok iyi olacaktır. Ekstradan bacak haftada bir veya iki gün dambıllarla üç günde bir 15-20 dakikalık bir programla kendini geliştirebilirsin. Ancak beslenmeyi ihmal etme ne kadar iyi beslenirsen o kadar iyi gelişim elde edersin.

      Sil
  36. Merhaba hocam ben 29 yaşındayım 80 kg ve 1.86 boyundayım
    Spora gidiyorum ama hoca yok internetten program indirdim ona göre
    Çalışıyorum ve bubsıra güçsüz kalıyorum tavsiye edebileceğiniz protein tozu ve kullanımı hakkındq bilgi verirseniz sevinirim 3aydır çalışıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle beslenmenizi düzenleyin ondan sonra gıda takviyelerine(Protein tozu, amino asit gibi) yönelin. Spora başlar başlamaz kullanmanızı önermem en azından 3 hafta bir ısınma süreciniz olsun ondan sonra Muscle Tech, Scitech gibi protein tozuyla antrenmanınızın yoğunluğuna göre antrenmandan önce ve sonra birer ya da ikişer ölçek kullanın.

      Sil
  37. Merhaba Hocam 11 Aralık'ta 18 yaşına gireceğim. 5 aydır spor yapıyorum ama protein tozunu bazen hiç kullanmıyorum bazen spordan önce ve sonra kullanıyorum bazen ise önce kullanıyorum sonra kullanmayı unutuyorum bazen hiç kullanmıyorum spordan sonra kullanıyorum ama vücudum baya bi gelişti herkes vücudun çok iyi 4 ayda çok iyi yapmışsın filan senin gibi vücudum olsun isterdim gibi şeyler söylüyorlar iyi bir çalışma sergiliyorum spor salonunda ama protein tozunu düzensiz kullanıyorum aminoasitini sıvısını kullanıyorum ek olarakta onuda spordan önce ve sonra yarı yarıya iciyorum bir tüp onuda düzensiz kullandığım söylenebilir ama geliştirmemin sebebinin en büyük etkilerinden biride belkide her gece yatmadan 2 saat önce filan 2 porsiyon kanat yiyorum her gün yapıyorum bunu diğer öğünlerim pek düzenli olduğu söylenemez bana ne önerirsiniz hocam düzenli yapasım var hepsini bide mekik aleti sipariş ettim onunla günde 800-1000 arası mekik çekmeyi düşünüyorum dinlenerek tabi bunu 1 gün içinde yapacağım yaza kadar baklavalarımı geliştirebilirmiyim iyice bende alt karın kasında birazcık göbek var üst kasımda baklavalar var ama hareket edince belirginleşiyor normal dururken sıktığımda belli oluyor bana düzenli bir program söyler misiniz çok soru sordum ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz, şimdi anladığım kadarıyla supplementleri dengesiz kullanıyorsun ancak spordan sonra bol proteinli beslenerek açığı kapatıyorsun. Güzel başlangıç yapmışsın ilk başta beslenmeyle başlayalım. Sabah kahvaltını kuvvetli yapmanı öneririm. Öğlen yemek yiyebiliyorsan yemeye çalış ancak sabahki kadar kuvvetli olmasın.(o gün spor yapmayacaksan atlayabilirsin öğle yemeğini) Akşama da protein ağırlıklı özellikle spordan sonra yersen yararına olur ki zaten yapıyorsun bunu. Proiten tozu, amino asit bunlar gıda takviyeleri. Beslenme olmadan bunlardan verim alman zordur. Ancak Yeterince iyi beslenebilirsen ve çok ağır çalışmayacaksan ki yaşından dolayı çalışmayacağını düşünüyorum o gıda takviyelerini ağır antrenmanlar (kendini çok zorladığın antrenmalar) haricinde minimum seviyede tut.

      Karın kası olayına gelince malum kış geldi vücut yağ toplayacak illaki o yüzden büyümeye bak kardiyodan çok. Yani kış boyunca ağırlık antrenmanlarına yönel kardiyoyu minimum düzeyde tut şubat-marttan sonra yoğun tempolu herkese önerdiğim P90X gibi bir programla vücudu parçala. Bol şans.

      Sil
  38. merhaba hocam 18 yaşındayım boyum 1.81 kilom 71 evde kol için dambılla, göğüs içinde günde 30 şınavla çalışıyorum whey proteinimde var sizce nasıl bir program yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  39. hocam yaklaşık 2 aydır fitnes yapıyorum protein tozu hiç kullanmadım doğal besleniyorum ama bu şekilde istediğim sonucu vermiyor ve yemeklerden proteini fazla tüketirken yağ ve karbonhidratta fazla almış oluyorum buda göbek olarak dönüyor bana protein tozu kullansam gelişim istediğim gibi olurmu yemekleride gene yerim ama biraz daha azaltırım bi sorumda fitnestan sonra protein tüketilir en iyi sonucu vermesi için ne spordan ne kadar sonra protein almalıyız ve spordan ne kadar önce yemeliyiz karbonhidratı

    YanıtlaSil
  40. yani zamanlama nasıl olmalı ve toz kullanırsam sorunumu halletmiş olurmuyum göğüs bölgesi gelişti ama kollar ve omuzlar istediğim gibi degil

    YanıtlaSil
  41. Meraba hocam ben 17 yasindayim 1.87boyunda 78 kiloyum 4 aydir haftanin 5 gunu fitness yapiyorum ve haftanin 3 gunu basketbol antrenmanlarim var hangi protein tozunu onerirsiniz yoksa once kilomu almam gerek cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
  42. Merhaba;
    Şu anda 37 yaşında 1,74 boyunda ve 76 kg ağırlığındayım. 2003 den beri evde amatörce sporlar yapıyorum (barfiks, şınav, mekik). Düzensiz yaptığım ve yılda 3-6 ay süren bu egzersizleri bu yıl ağırılık seti (uzun kısa bar toplam 50 kg ağırlık) alarak 2-3 aydır sürdürmekteyim. Ayrıca ağırlıklarla birlikte nutrition gold standart protein tozu aldım ve onu da kullanıyorum. Sormak istediklerim:
    1-Toplam 5-6 ayrı egzersiz yapıyorum. Omuz (uzun bar ile yukarı ve kısa barlar ile yana açma, göğüs, yatarak biceps, yatarak kısa dumble ile butterfly, ayakta biceps ve mekik. Kısa seğiren kas tipine sahip olduğumu düşündüğümden 4x7 lik setler halinde, set içinde 30 sn dinlenerek ve set aralarında 2 dk dinlenerek maks ağırlığa göre çalışıorum. Ancak 2-3 aydır bir kilo artışı göremedim. Acaba bir tararftan göbeğim eridiği için mi bilmiyorum ama yerimde sayıyıorum. Programı nasıl yorumlarsınız
    2-Protein tozunu 1 ölçek egzersiz sonrası ve bir ölçek de sabah alıyorum. Acaba burada mı hata yaoıyorum. (Haftada toplam 3 antreman ve 5-6 egzersizden oluşan bu program nedeniyle çok protein tozu almak istemedim. Sırtımda sivilceler çoğaldığından protein tozunu fazla kullanıyor olabilirim diye bile düşünüyorum) Siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  43. merhaba hocam yasım 17 kilom 65 boyum 170-175.Uzun süre spor geçmişim var kalıbımın iyi oldugunu düşünerek body e yazıldım.Dumbel agırlıgımı en fazla 5 kiloda çalışıyorum.Diğer omuz ve kol geliştirici makinalarda da 25-30 kiloları kullanıyorum.Bu çalışmayı 1 gün dinlenip 1 gün çalışarak yapıyorum.Hocam 3 ay düzenlü spordan sonra protein tozunu önerdi.Önce bütün kaslarımızı çalıştıralım sonra takviyemizi alırız dedi.
    Size de Sormak istedim yaptıgım bu antremanlar benim boyuma zarar verirmi ve protein kullanımında verdigimiz karar dogrumu?(yada çok zayıf olmadıgımdan mı geç başlamamı istedi hocamız)

    YanıtlaSil
  44. Site çok guzel oncelikle tesekkur ediyorum 17 yasindayim boyum 1.77 kilom 70 kol ve omuz kaslarim iyi ama karin kaslarimi gelistirmek istiyorum protein tozu ile birlikte nasil bi program uygulamam gerekiyor

    YanıtlaSil
  45. Merhaba 17 yasindayim boyum 1.77 kilom 70 onceden basketbol oynadigim icin omuz ve kol kaslarim iyi ama karin kaslarimin gelismesini istiyorum protein tozu ile birlikte nasil bi program oneriyorsunuz

    YanıtlaSil
  46. selamün aleyküm hacam ben fitness'a başlayalı 3 buçuk ay oldu protein almaya yeni başlayacagım dozu nekadar almalıyım kilom 73 boyum 179 tavsiyede bulunursanız teşekkür ederim şimdiden...

    YanıtlaSil
  47. Merhaba önce ilginiz için teşekkür ederim ben 1.84 boyunda 70 kiloyum Nitro tech protein tozu aldım günde kaç ölçek almamı ve hangi süre zarflarında almamı önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
  48. hocam öncelikle iyi akşamlar benim boyum 1.88 kilom ise 73 tam olarak 2 ay oldu 3 aya bugun geçtim ve protein tozu kullanmaya başladım hedefim 80 kilo olmak ve kaslı bi vucuda sahip olmak beslenme ve body programınız varsa rica edebilir miyim şimdiden saolun hocam kolay gelsin

    YanıtlaSil
  49. Hocam cevaplarsanız sevinirim. Ben 16 yaşındayım boyum 185 kilom 59 boyuma göre zayıfım vücut geliştirme sporuna başlayalı 3 hafta oldu. salondaki hoca Weider Premium whey 2.3KG Protein tozu ve Mega Mass 2000 almam gerektiğini söyledi. sizce ne yapmalıyım hem sağlık hemde bütçe açısından. ikisi toplam 450 tl yapıyor eğer gerçekten bana kilo aldıracak bir zararı olmayacaksa almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  50. Merhaba Hocam benim yaşım 20 boyum 1.86 kılo 96 geçen sene 83 kg dım çok aşırı kılo aldım o zamanlar duzenlı spor yapıyordum ve bugun tekrar spora başlayacağım..Kardiyo olarak başlayarak 80 kg ye düştüğümde kas oranımı arttırmak istiyorum nasıl daha çabuk zayıflarım. omuzlarım çok geniş o yüzden şişmek yerine sık ama ince bir vucud istiyorum.Bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde arkadaşımla şöyle düşündük Kardiyo yapmadığımız günlerde koşup Boks antrenmanı yapsakvucudu dınlendırme acısından bir zararı olur mu . İyi günler ..

    YanıtlaSil
  51. Merhaba abiler arkadaslar ben optimum gold whey protein aldim bir olcegi 30g diyor kutusunda ama 70ml kasik cikti icinden dozunu ayarlamamda yardimci olurmusunuz ve ant.oncesi ve gece yatmadan once icicem dogrumudur bi ay yapicam bunu yeniyim diye dogrumudur

    YanıtlaSil
  52. Merhaba, yaş 32 171boyum var. 1 ay önce 83 kg ile ağırlık antremanlarına başladım. ağırlıktan önce 20 dk kardiyo yapıyordum. şu an 79 kg yim. fakat kas yapımına ağırlıktan önce kardiyo engel oluyormuş. ben zayıflayıp biraz belirgin kas yapısı istiyorum. yağları kasa çevirmek için ne önerirsiniz, kardiyonun uygulaması ne şekilde olmalıdır?

    YanıtlaSil
  53. Merhaba hocam ben 1.76 boyundayım ve 60-65 kilo arasında gelip gidiyorum önümüzdeki jafta spora baslayacam kısa surede guzel bir vucud yapmak istiyorum bu yuzden size bazı sorular sorcam. Hocamn simdi spora baslar baslamaz protein tozu iceyim mi ? Spordan hemen sonra icsem daha mı iyi ? Ve protein tozu takviyeli 3 ayda iyi bir vucudum olur mu ?

    YanıtlaSil
  54. Selam hocam yas 22 kilo 58 pro gainer iciyorum kilo almak icin gunde 1 saat antreman yapiyorum gitmeden once iciyorum birde ciktiktan hemen sonra sizce yalnis birsey yapiyormuyum sizin tavsiyeniz ne olur daha cabuk kilo almak istiyorum

    YanıtlaSil
  55. Hocam saygılar yaklaşık 1 yıldır vg ile uğraşıyorum 1.76 boy 73 kiloyum vücudum fit ama ben kaslarımın belirgin olmasını istiyorum hocam çok iyi besleniyorum düzenli uyuyorum haftada 3 gün spor yapıyorum protein glutamin bcaa kullanıyorum neden belirginleşmiyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mazlum,

      Antrenmanından kaynaklandığını düşünüyorum. Büyümeden çok kardiyo ağırlıklı bir programa geçmen çözüm olabilir. Crossfit, P90X gibi programları deneyebilirsin.

      Sil
  56. merhaba yaklaşık 2 ayı geçmiş olarak body yapıyorum kilom 51 boyum 1.69 buna bağlı olarak 2 ay içinde pazu kanat omuz baya arttı lakin kilom az olduğu için değişim çok belirgin değil. zaten daha yeni sayılırım. vucud olarak çok iyim kuvvet açısından ama kilo almak ve takviye için için protein tozu aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum. yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  57. Selamunaleyküm.Hocam yardımcı olursanız çok sevinirim. 1.92 boyum var ve 90 kiloyum. Body'ye başlamayı düşünüyorum ve protein tozuda almak istiyorum. Nasıl bir kullanım önerirsiniz ? 20 yaşındayım güçlü bir bünyeye sahibim diyebilirim. 8 ay amatör kick box yaptım ancak bıraktım vücudumda güç ve kas kaybı ayriyeten yağlanma var buna son vermek istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet,

      Spora başlar başlamaz protein tozuna da başlamanı tavsiye etmem. İlk bir ay bedeninin spora ısınma süresi olmalı ondan sonra protein tozu kullanılmalı. Başlarda spordan önce, sonra ve yatmadan 1 bir ölçek yeterli olur senin için.

      Sil
  58. Hocam kolay gelsin ben 1.75 boyundayım 70 kiloyum synhta-6 protein tozunu su ile karıştırırarak SPOR ESNASINDA kullanıyorum siz sabah kalkarken ve spordan önce ve spordan sonra + yatarken yazmışsınız ben ise sadece spor yaptığım günlerde alıyorum 1 ölçek olmak kaydıyla yani sizin söylemenize göre hergün 4 ölçek mi alınmalı yoksa benmi öyle anladım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz,

      Günde kaç kez kullanacağın yaptığın antrenman ve antrenmanların ağırlığına göre değişir.

      Sporda içmek yerine spordan hemen önce ya da hemen sonra 1-2 ölçek içmen daha mantıklı olur başlangıç için.

      Sil
  59. boyum 1.75 kilom 68 optimum gold kullaniyorum haftada bes gun antreman yapiyorum ne olcude kullansam maksimum verim alirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet,

      Antrenmanının içeriğini bilmediğim için bir şey diyemem ama ağır antrenman çıkarttığın günler spordan önce ve sonra ikişer ölçek alman daha faydalı olur.

      Sil
  60. Merhaba hocam ben 158 boyundayim ve 51 kiloyum bacak ve karin kasi yapmak istiyorum 18 yasinda bayanim haftanin 4 gunu sıkılasmak icin gidiyorum sizce protein tozu alirsa istedigim vucut cok daha iyi bir sekilde olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Damla,

      Yaptığın programa göre değişir. Eğer programın ağır ve yoğunsa protein tozu kullanabilirsin ve etkisini de görürsün.

      Özellikle bacak ve kalça bölgesinin sıkılaşması için squad'a programlarında daha fazla önem vermelisin.

      Sil
  61. Merhaba. Ben 176 boyunda 85 kiloyum. Zayıflamak,yağlarımı yakmak ve aynı zamanda kas yapmak istiyorum. Hergün çalışıyorum spor salonunda. Daha iyi zayıflamak ve kas yapmak için ne yapmam gerekiyor lütfen Yardımcı olun :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aydın,

      hergün çalışmak güzel bir şey ancak faydalı şekilde çalışmak ve yanına beslenmeyi göz önünde bulundurmak çok önemli. Belki duymaktan sıkılmışsındır ama bu sporun %70'i beslenmedir.

      Ayrıca daha çok kardiyo ağırlıklı P90X, Crossfit gibi programlara geçiş yapabilirsin.

      Sil
  62. 179 boyunda 72 kiloyum optimum gold whey aldım sporada 2gün gidip bi gün dinlenerek gidiyorum ne sekilde kullansam dogru olur ve bir ölcege ne kadar su eklemeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa,

      Öncelikle protein tozu kullanma şeklin yaptığın programa göre değişir. Ama başlangıçta spor yaptığın günler spordan önce, spordan sonra ve yatmadan önce birer ölçek alman yeterli.

      Karışımlara gelince; 0,3 litre suya 1 ölçek, 0,5 litre suya 2 ölçek protein tozu karıştırabilirsin. Karışımlarını içmeden en az 5 dakika önce yap ve bekletmeden iç.

      Sil
  63. Selam iyi günler yaşım 15 bu ilacı kulanırsam bana bir zararı olurmu cevaplarsan mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eren,

      Öncelikle protein tozu ilaç değil gıda takviyesidir. Yani düzgün beslenmenin yanında kullanılabilir.

      Yaşına gelince, kullanmak için daha çok küçüksün. Senin kullanmana gerek yok. En azından 18'i doldurana dek. O zamana dek vücut geliştirmek istiyorsan bol bol yüz ve ağırlık kaldırmadan spor yapmaya çalış.

      Sil
  64. Spordan önce 1 yemek kaşığı atıp suyla karıstırıyorum spordan sonrada aynısını yapıyorum Ve su bardağında içiyorum ölçütler iyimi arttırmalı mıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alperen,

      Yemek kaşığı bir ölçek kadar olmasa da yakındır ancak yemek kaşığı yerine protein shaker ile hazırlasan hem kullanımı kolay hemde karışım daha homojen şekilde olur. Arttırma konusuna gelince yaptığın programa göre değişebileceğinden programının içeriğini bilmeden bir şey söyleyemem.

      Sil
  65. Hocam merhaba. Ben 1.86 boyunda 70 kiloyum. 1 aydir spor salonuna basladim ve bu hafta profesyonel programa baslayacagim. Bu hafta protein ve karbonhidrat karışımı toz aldim nasil kullanmami onerirsiniz ve beslenme programim nasıl olmalidir? Onerileriniz varsa bekliyorum hocam. Birde benim doğuştan bobrek tasim var bunun nasil bi zarari olur yada buna nasil dikkat ederim ? Simdiden tesekkur ederim iyi gunler

    YanıtlaSil
  66. 17 yaşındayım 1.75 boyum var ve 64 kiloyum fitnessa başlayalı 22 gün oldu başladığımda 61 kiloydum 3 kilo aldım protein tozu kullanmak istiyorum ama aklıma bazi sorular takiliyo bunlari da size sormak istiyorum ilk olarak agirlik kaldirmak boy uzamasina engel diyolar dogru mu? fit bi vucuda sahibim ama tabi daha iyi olmasini istiyorum protein tozunu ne sıklikla kullanmaliyim ve protein tozu sarkma gibi bazi yan etkiler yaratiyo mu? bana bu isi tam anlamiyla aciklarmisiniz

    YanıtlaSil
  67. Hocam mrb 25 yasinda 1.84 boyunda 72 kiloyum.3 aydir düzenli olmasa da spor yapiyorum kilo almak ve kas yapmak için protein tozu muvalmaliyim yoksa weight gainer mi onerirsiniz??tesekkurler

    YanıtlaSil
  68. Hocam mrb 25 yasinda 1.84 boyunda 72 kiloyum kilo almak ve kas yapmak için protein tozu mu almaliyim yoksa weight gainer mi hangisini onerirsiniz??3aydir düzensiz de olsa spor yapmaktayım.tesekurler

    YanıtlaSil
  69. Hocam ben bu protein tozunu alacak kadar param yok kıt kağanat geçinen bir aileiz benim bu protein tozunu alacak kadar param yok benim başka yöntemlerle vücut yapmam gerekli. Bana yardım ederseniz sevinirim.Bu arada kilom 60 boyum 1.82

    YanıtlaSil
  70. hocam spora başlayalı 3 ay oldu iyi beslenemedğim için protein tozu aldım. boyum 1.83 kilom 75 sizce hergün protein almalımıyım yoksa sadece spor oldugu günler. haftada 3 gün yaklaşık 3 saat spor yapıyorum

    YanıtlaSil
  71. Sa ustam bu protein tozunu her gün mu kullanicaz eğer düzenli bir şekilde kullanırsak ilerde yinede bir sorun olurmu

    YanıtlaSil
  72. Merhaba Hocam Ben 1.76 Boyunda 65 Kg Bir sporcuyum Yaşım 16 Kick Boks , Muay Thai , Boks Yapıyorum Vücudumun Şekilleri Belli Ancak Ben Bunu Artırmak İstiyorum Protein Tozu Alıcam Marka Önerebilirmisiniz Ve Body Salonuna Sık Gidemedigim İçin Evde Dambıl ve Barfiks Aletleriyle Çalışıyorum Bana Ne Önerirsiniz Bu Arada 1,5 Yıldır Yapıyorum Bu Sporları Prof Dövüşmeye Başladım Maç'a Çıkmadan Önce Neler Yiyip İçmeliyim Enerji İçin Şimdiden Teşekkürler .

    YanıtlaSil
  73. slm hocm yaşım23 boy 174 kilo 67 ben vucut yapmak ve azda olsa kilo almk ıstıyorm şuan gold whey proteın tozu vr bende ve yaklşık 3 ay'ımı tamladım duzenlı gıtmiş dıyeblrm 2 gunde bır gıdyrum.hem kilo hemde kas için gold whey nasıl kulanmamı tavsıye edersnz.şimdiden tşk yorumunzu sabırszlıkla beklıyor olcm hoşckl..

    YanıtlaSil
  74. Meraba 16 yaşndayım 70 kg yum 1,75 boyum fitness a V.G gidiyorum protein tozu olarak master tech önerdiler 1 ayı geçti iyi bir vücut yapmma için neleri önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  75. Hocam ben 1.87 boyunda 64 kilo dayım yaşım 19 maddi durumdan sıkışığız salona verebilicek param yok evde kendim spor yapıyorum şınav barfısk mekik tarzı arkadaşım sağ olsun bana protein tozu aldı whey protein spordan 1 saat önce süt le tüketiyorum spordan sonrada fazla zaman geçirmeden su ile Bi ölçek tuketiyom Bi ölçek 30 gram protein miktarı 23.9 sizce doğru kullanıyor muyum fit Bi vücut elde edebilir miyim

    YanıtlaSil
  76. Merhaba 17 yaşındayım boyum: 178cm Kilom: 73kg. 6 aydır Düzenli olarak spor salonuna gidiyorum fakat zaman zaman doğal yollarla protein ihtiyacımı karşılamakta zorlanıyorum ve yeterli verimi alamıyorum. Protein tozu kullanmayı düşünüyorum fakat yaşım dolayısıyla pek önerilmediğini duyuyorum. Onun yerine gainer kullansam nasıl olur? Karın-kalça bölgesinde yaklaşık 5kg yağ kütlesi var bu arada. Gainer almaktan şüphem de var çünkü gainer genellikle kilo almak ve hacim kazanmak için yazıyordu kas kütlesini artırmak istersen tam tersine yağlanmak istemem sizin öneriniz nedir? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  77. merhaba ben 22 yaşındayım 72 kiloyum ve 1.85 boyundayım kilo almak istiyorum bunun içinde protein tozu aldım kendime GNC ProPerformance - PP AMP CARBO XXX diye spor yapmadan kullansam zararlımı cevaplarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil

  78. efendim whey standart gold protein tozu aldım tüketim tarihi 17.04.2014 yazıyor ama biz 5.aydayız bunu kullanmalımıyım ? cok acil yardım edermsnz

    YanıtlaSil
  79. Merhabalar hocam 1.73 53 kiloyum spora gitmeye zaman bulamıyorum acil kilo almak için ne yapmam gerekir hangi tozları almam gerekir yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  80. Hocam 1.91 boyundayim 77 kiloyum 8 aydir salona gidiyorum ve dengeli beslenmedim ve tozda kullanmadim vücutdum şekle girmeye basladi fakat artik agri yada yanma olmuyor kaslarimda neden

    YanıtlaSil
  81. Merhaba hocam ben 20 yaşındayım 168 boy 52 kiloyu diz baglarimdan 6 defa ameliyat oldum bu yüzden vücut kaslarim güçsüz kaldı. Benim düşüncem önce bi kilo almak sonra kas çalışmak siz ne önerirsiniz protein tozu ve egzersiz olarak...

    YanıtlaSil
  82. Hocam ben 39 yasindayim uzun zaman futbol oynayip biraktiktan sonra kaslarimda agrilar basladi ve yeniden spora basladim protein kullanmak istiyorum ama bende kolestrol var. Proteon alsam bir zarari olurmu birde kas agrilarim nasil gecer.

    YanıtlaSil
  83. Hocam 21yasindayim 66kilo 181 boyundayim gece calistigim icin spora vakit ayiramiyorum gece 1den sonra kendi capimda evde dambilla calisiyorum bide protein tozum var nasil kullanacagimi bilmiyorum bana yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  84. Hocam 21yasinda 66kilo 181 boyundayim gece calistigim icin spora vaktim olmuyor gece 1den sonra evde dambil ile calisiyorum protein tozum var ama nasil kullanacagimi bilmiyorum bana yardimci.olurmusunuz ismim mevlüt

    YanıtlaSil
  85. Merhaba hocam 16 yasindayim 1.80 boy 60 kiloyum duzenli kulansam boy uzamasina engel olmaz dimi

    YanıtlaSil
  86. Abi ben ametör kick boks yapiyorum protein tozu kullansam bişey olurmu yada yarari olurmu

    YanıtlaSil
  87. Boy 187 kilo 86 3 aydir sıkı body yapiyorum
    Pazartesi:gogus on kol
    Sali:omuz arka kol
    Persembe:gogus on kol
    Cuma: arka kol omuz
    Pazar:bacak ve kanat
    Seklinde calisiyorum protein tozu kllanmk istiyorum zararli dediler fazla kullanirsam onun yerine yumurta ye dediler onuda surekli yemekden biktim yardim etsen bi

    YanıtlaSil
  88. Hocam 175 boyunda 71 kiloyum 5 aydr aktif spor yapiyorm 6.aymda 1 ay mola vermek zornda kaldm 7. Aymda 67 kilo.oldum dewam ediyormm optimumun karbnhdratini ve whey proteinini aldm nasil kullanmaliyim ? Efor sarfeden bi islede mesgulm 70 kiloydm dusus yasadm ne yapmaliyim kilo ve kas ayni anda nasil olur

    YanıtlaSil
  89. merhaba ben 54 kılo 173 boyundayım. . elimde progaıner mevcut fakat henüz hic kullanmadım. ve bu işte yenıyım. nasıl kullanmam gerektıgı hakkında bilgi edınebılır mıyım ?

    YanıtlaSil
  90. Hocam ben 185 65 kiloym zayifim ama fit bir vucudum var yememe icmeme uykuma dikkat ettgm hakde kilo alamiyorm ayrica dzenli de spor yapiyorm hergun . Bu durumda protein tozu kullnamaya karar verdm sizde kullanmalimiyim yada kullanirsam kilo alirmiyim

    YanıtlaSil
  91. Ben 17 yasindayim 65 kiloyum spora basliycam kas yapmak istiyorum hangi proteini kullan maliyim bide nasil kullan maliym

    YanıtlaSil
  92. Hocam söyliyeceklerime cevaplarsınız çok mennum kalıcam ben karbonhitrat tozu alacm 62 kilodaym spora başlıyacm yakında şimdi tozu spordan önce sonra ve uyukan bi ölçek alacaz ya peki spor olmadığı günlerde kullanakmıyız tozu soruma cevap larsanız çok mutlu kalıcam saygılar

    YanıtlaSil
  93. Merhabalar 180 boyunda 64 kilodayım badi salonuna gidiyorum bir haftadır kilomu az gördügüm için kilo aldırıcı kullanıyorum protein tozu olarak geçmiyo galiba bu kilo aldırıcı markası Mas Fussıon 7200 gr sizce bunu kullandıktan sonra vucudumun gelişmesi için ne kullanmalıyım

    YanıtlaSil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. Hocam biz arkadaslar la yazin fitness a gitmeyi dusunuyoruz yaslarimiz 16 protein tozu almayi dusunuyoruz tatil bittikten sonra evde devam etmeyi dusunuyoruz bizim protein tozu kullanmamiz sakincalimi

    YanıtlaSil
  96. Hocam merhaba, ben günlük almam gereken proteini alamadığımı düşünüyorum. Sporla aram pek yok, ama herkesin günlük alması gereken protein miktarını alması gerektiğini duydum. www.supplementler.com sitesinden bir adet kazein protein tozu aldım, fakat nasıl kullanacağım ne zaman kullanacağım bir fikrim yok. Bu konuyla alakalı bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  97. Merhabalar Hocam. 194 boyunda ve 95 kiloyum 2 aydır crossfitle uğraşıyorum. internetten baktığım değerler doğru ise günlük 1800 - 2000 kcal arası gıda alıyorum ve bunun 75 gramı protein. Bu bağlamda bana supplement takviyesi tavsiye eder misiniz? ve yahutta her hangi bir tavsiyeniz olur mu?

    YanıtlaSil
  98. Merhaba hocam protein tozuna yeni basladim 2 ay kullanip 1 ay kullanmamami soylediler nasil bi yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  99. sayfanızı bir konu araştırıken tesadüfen buldum ve inceledim.öncelikle tüm arkadaşlar adına teşekkür ederim,ilginizden dolayı..neredeyse herkese eksiksiz net cevap yazmışsınız,bu beni çok şaşırttı ve takdir ettim sizi.43 yaşındayım,bir salona 1 yıllık üyelik yaptım ve 3.ay bitmek üzere.183 boy ve 83 kilodayım.henüz yeni olarak protein tozu takviyesine başladım.almış olduğum ürünleri almanyadan getirttim ve IRONMAXX marka.türkiyede rastlayamadım.ürünün biri WHEY PROTEİN diğeri ise BCAAs glütanin........kutu üzerinde whey için 50grX4 porsiyon/gün,BCAA için ise 9 grX 3 porsiyon/gün yazmakta..ben ise suan günde antreman öncesi ve sonrası ayrıca sabah olmak üzere;BCAA proteini 5 grX 3 per/gün ve WHEY PROTEİNİ 25 gr X 3 per/gün olarak kullanıyorum.antremanlarımı düzenli olarak haftada 4 gün olarak yapmaktayım.20 dk cardiyo,yaklasık 1 saatte agırlık antremanı olarak-...ürünleri kutu prospektüsünde yazdıgından cok daha düşük olarak kullanıyorum,nedeni ise hem düzenli beslenme ve antreman yapmaya calısıo olmam hem de ne kadar gencte hissetsem yaş faktörünü gözönünde bulundurmamdan kaynaklanıyor.,ancak benim bilmek istediğim şu ki;bu şekilde kullanımla takviye gıdalardan fayda sağlarmıyım,kas kütlemi arttırmam için bana tavsiyeniz ne olur,yaş ve fiziksel durumuma göre...??cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  100. Hocam ben fitnesse 2 aydir gidiyorum 17 yasindayim 75 kiloyum basketbolcuyum vucudum kotu degil ama daha iyi olmasini istiyorum protein tozu ise yarar mi ? 2. Sorum kilom sizce nasil 1.88 boy ?

    YanıtlaSil
  101. Hocam fitnessa yeni basladik whey kullanmayi dusunuyoruZ. Nasiil kullanmaliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12.nisan.2014 gece 02 den beri hoca kayıp...

      Sil
  102. Hoca en son 12.nisan.2014 te gece saat 02:00 da görülmüş cevap verirken.o günden sonra gören , cevap alan yok........

    YanıtlaSil
  103. Merhaba hocam 17 yaşındayım boy 178 cm kilom 55 spora gidemiyorum evdede çalışamıyorum "Weight Gainer i spor yapmadan kullanabilirmiyiz 10 kiloya ihtiyaç var en azından.

    YanıtlaSil
  104. Geçen kıştan beri bu sporu yapıyorum optimum whey gold standart kırmızı kutu protein tozu aldım spordan önce ve sonra alıyorum sormak istediğim antremandan önce salona girer girmez su ile içiyorum kana kaç dk da karışıyor bu bazıları evden çıkmadan iç anca 45 dk 1 saat gibi sürede karışıyor diyorlar beni bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
  105. merhaba usta 19 yaşındayım yeni başladım spora boy 188 kilo 84 vücudum yağlı protein tozu kullanmalımıyım sizce teşekkürler.

    YanıtlaSil
  106. Mrb hocam ben 23 yasinda 1.73 70 kiloyum kas gelistirmek istiyorum en kaliteli ve iyi protein tozu hangisidir almak istiyorum spora bir aydir basladim nasil kullanmam gerekir ve markasini yazarsaniz sevinirim ilk defa kullanacam

    YanıtlaSil
  107. Merhaba Hocam 18 yaşındayım 6.7 ay önce Protein tozu olmadan çalışıyordum.Şuan protein tozum var ve kısa bir aradan sonra çalışmaya devam ediyorum.Sadece 1 adet 10 kiloluk demir dumbell im var 62 kiloyum 1.75 boyundayım Kol göğüs ve Omuz istiyorum Hangi hareketleri ne sıklıkla yapmam gerekiyor ve İstediğime verdiğiniz program ile yaklaşık ne kadar sürede kavuşurum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  108. hocam ben burak 2 aydır felan spor yapıyorum önceleri zayıflamak için başladım zayıfladımda sadece biraz göbek kaldı o kadar ama sonralarında ağırlıkta kaldırıyorum haftada 4 gün antreman yapıyorum pazarts salı perşembe cuma çarşamba ve haftasonları yatışlardayım sizce protein almalımıyım daha erken kas yapabilmem için yada ne kadar kullanmalıyımm..

    YanıtlaSil
  109. Merhaba hocam....yaşım 43 8 aydır süzenli olarak spor yapıyorum (15-20 dk kardiyo ve 60 dk kadarda ağırlık) haftada 4 gün çalışıyorum.83 kilo ile başlamıştım şuan 77 kiloyum
    analizlere göre hocam herşey yoşlunda diyor.onun tavsiyesi ile protein+bcaa başladım antrenman öncesi ve sonrası 2 ölçek protein+1ölçek bcaa sizcede uygun mudur bu konuda kafam karışık cevabınız için şlimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  110. s.a
    hocam 1,80 boy 80, kilo 1.5 yıldır düzenli spor yapıyorum programlı sekilde ama kas kütlesi olarak 5 aydır kol kaslarım gelişmiyor aynı ölçüde kaldı proten tozu amino ve kretin kullanıyorum protein tozunu günde sabh 1 ve spordan önce ve sora olarak kullansam spora gitmediğim günlerde kullansam bana ne gibi faydası olur ve kol kaslarım gelişmesi için bana bi tavsiyeniz olurmu cvp için tşkrler.

    YanıtlaSil
  111. s.a hocam ben 15 yaşındatım boyum:1.78 kilom:50 ve 15 gündür fıtnısa gidiyorum kullanim mi yoksa kullan mıyım mı protein tozu

    YanıtlaSil
  112. 14 - 15 yaşlarındayım Liseye başlıcam 2 gün sonrada spora kas yapmak istiyorum ama kas içinde kilo lazım 50-51 kilo falanım kilo almam için protein tozu kullanmamda bir sakınca varmı bana bir zararı olurmu olmazsa kulandıktan sonra kas için protein tozu kullansam bir şey olurmu

    YanıtlaSil
  113. Mrb hocam sizce orta dereceli bi fitniss sporcusu günde kaç porsiyon protein takviyesi almalı tsk ler

    YanıtlaSil
  114. Mükemmel bey ben suplement kullanacagım spordan önce uzun süre spor yapamıyorum ..daha sonra protein tozu icmem zorunlu mu ..bayanım basen bölgemi inceltmek istiyorum

    YanıtlaSil
  115. Hocam iyi akşamlar şuan aklıma takılan binlerce sorun var yaşım 18 boyun 1.80 kilom 72 felan vücut geliştirmeye protein tozuyla başlamayı düşünüyorum ama herkes sporu bırakınca eriyor felan diyip duruyor derinlemesine araştırdım aşırı kullanmadikca hiç bisey olmayacagina kanaat verdim 1kg protein tozu almak istiyorum ve ben bunu antremandan sonra ilk 1 2 hafta tek ölçek kullanacam ama gelişme olur mu ve beni ayrıntılı bir bilgilendirin 05467999014 numaram mesaj atarsaniz seviniriz

    YanıtlaSil
  116. İyi aksamlar ben 15 yaşındayım 50 kiloyum hardline gainer aldım ve fitnnese başlayacağım protein'i nasıl kullanmalıyım ve hardline gainer iyi bir markamı kısa sürede düzgün bir beslenmeyle kilo aldırırmı

    YanıtlaSil
  117. Hocam öncelikle iyi günler dilerim ben 15 yaşında 1.82 boyunda 70-73 kilo civarındayım. 1.5 Ay boyunca spor salonuna gittim ancak bi gelişme alamadım göğüslerim çok yağlı ve kadın göğüsü gibi duruyor tekrar salona gitmeyi düşünüyorum sizce göğüslerimi nasıl eritebilirim ve protein tozu bana yardımcı olurmu birde bana sağlıklı bir beslenme programı yazabilirmisiniz cevaplarsanız çok sevinirim iyi günler :)

    YanıtlaSil
  118. Hocam ben 3 aydır salona gidiyorum boyum 1.72 kilom 70 protein tozunu sabah öğle spordan önce ve sonra kullanın demişsiniz öyle olsa para yetismez hocam günde 2 ölçek alabilirim ne zaman almalıyim yardım edermisiz

    YanıtlaSil
  119. Merhabalar hocam öncelikle saygılar ben 1.74 boyundayım 72 kiloyum sürekli işe git gel yaptıgım için bide zaman bulamadığım için spor salonuna gidemiyorum kollarımı cok zayıf buluyorm bu yüzden evde damnıllarla 2 güne bir kol kası ayrıca mekik ve şınav calısyorm ve iki haftadır spordan sonra 3 ölçek whey protein tozu kullanıyorm kilom iyi mi ayrıca ölçeği düşürmelimiyim ve ayrıca hocam yaptığım spor 20-30 dk arası sürüyor

    YanıtlaSil
  120. Öncelikle S.A Ben 15 yaşındayım Protein tozu kullanmam doğru olurmu şu anda vücudum iyi derecede kaslı Güreşçiyim

    YanıtlaSil
  121. Merhaba,simdiden tesekkur ederim yardiminiz icin.
    Problem şu hemcplates yapiorm hemde kardiyo hemde fitness karisik spor yapmaktayim.yag oranim %14 ama vucudumda ilk kiloyu malesef karin bolfesinden aliorm karin bolgeme yukelniorm cogunlukla fakat dumduz olmasini istiyorum ve hafif kasli olsun.bunun icin hangi proteoin icecegi kullanmaliyim .ilk defa byle bi urun kullanicam yanlis kullanamak istemiyorum.iyi calismalar

    YanıtlaSil
  122. Selamın aleykum hocam ben 18 yaşındayım boyum 178 kilom 59
    Fizik olarak bakıldığında çok zayıf görünüyorum ama daha önce 6 ay boyunca tekvando güreş yaptım yani vücudum kasa alışkın neredeyse hiç yağ yok şimdi bodyye gidiyorum 3 gün oldu elimde hardline pro gainer 5000 var idman dan 30 dk önce ve idman dan hemen sonra su ile içiyorum ölçek olarak 200 gr toz ile yaklaşık 400 gr su karıştırıp içiyorum sizin de bi öneriniz olurmu

    YanıtlaSil
  123. mrblar Weider Premium Whey Protein Tozu 2300 Gr (2300 gr),Weider Mega Mass 2000 3000 Gr (3000 gr)bunları birarada kullanabilirmiyim ve ek olarak bcaa kullanmama gerek var mı

    YanıtlaSil
  124. Merhaba ben 15 yaşındayım ve 50 kiloyim biraz kas yapmak istiyorum yapmalıyım protein almalimiyim

    YanıtlaSil
  125. Merhaba yaşım 17 180cm boyundayım kilom 60 civarında. Önceki spor geçmişimden kaynaklı vücudumun şekilleri kasların düzeni çok iyi fakat kuvvetsizim yani kas kütlem az. Kaslarımı büyütmek istiyorum çevredem bilgi almaya çalışıyorum ama herkes farklı bişey söylüyor. 1 aydan fazla süredir fitness yapıyorum ama doğal beslenmem büyümeme yetmiyor. Yardım edin lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  126. Merhaba hocam ben Mert,
    Boyum 1,86 kilom 84 haftada 4 gün basket antremanina gidiyorum. Sizce protein tozu kullanmam doğrumu.Eğer uygunsa antremandan önce ne zaman ve kaç ölçek almaliyim?

    YanıtlaSil
  127. Merhaba hocam ben Mert,
    15 yaşındayım ,Boyum 1,86 kilom 84 ,8 aydir baskete gidiyorum haftada 4 gün antremanim var.
    Sizce protein tozu kullanmam doğrumu ,
    Eğer doğruysa ne zaman ve kac ölçek kullanmaliyim?

    YanıtlaSil
  128. Selam üstad ben ugur boy 1.78 kılo 85 yas 25 benim kollar biraz zayıf ve vucudu az daha oturtmak için nasıl çalışma yapmam lazım spor salonuna gitme olasılıgım olmadıgı için evde bu calışmaya basladama nasıl olur başlamaylabirlikte protein tozu almaya baslasam nasıl olur. Bana zamanını gün içinde ki kullanma sürelerini nasıl kullanıldıgını söylermisin bi yardımcı olsan. Bide ramazan ayında devam etsem olurmu iftar ve sahurdan sonra olsa olurmu.

    YanıtlaSil
  129. merhaba hocam. 15 yaşındayım basketbolcuyum ve basketbol olmadığı günler kendim antrenman yapıyorum. benim yaşadığım problemlerden biri de kilomun az olması ve zayıf olmam. beslenme konusunda çok yemek yiyorum ancak ne yaparsam yapayım kilo almakta zorluk çekiyorum. acaba protein tozu alabilirmiyim kişo almak için aynı zamanda besin için?

    YanıtlaSil
  130. Hocam ben sabah 11 de ise başlıyorum ve saat aksam 7 de bitiyor haftanin 3 gunu protein tozu ile spor yapsam yeterli olurmu

    YanıtlaSil
  131. Hocam merhabalar. Ben yaklaşık 9 - 10 aydır fitnessla ugraşıyorm. Haftanın 5 günü antreman yapıyorum. Boyum 1.80 kilom 70kg. Protei tozu mu kullansam daha yararlı olur yoksa weight garnier mi ? Kararsz kaldm çok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  132. Hocam merhabalar ben 180 boyunda 90 kiloyum normal spor yapiyorum ama kolumda ve gogsumde kaslanmalar oldu yani iyi durumda sadece karin bolgemde yaglanma var bugun protein aldim bunu nasil kullanabilim? Bana bir kac fikir verebikirseniz memnun olurum

    YanıtlaSil
  133. Merhaba Ben Teakwandocuyum Ve müsabakalarda 1 dakika geçmeden yoruluyorum nefes nefese kaliyorum bir protein tozu varmis galiba Onu için ce yorum uyuyor musun acaba o ne arkadasim bana vermişti bir defa içtim ve sidir yorulma anteraman sonuna kadar dinç gibiydim

    YanıtlaSil
  134. Suyun ılık veya soğuk olması farkeder mi

    YanıtlaSil
  135. Merhaba hocam 16 yaşındayım 178 boy 86 kiloyum haftada 5 gün 1 saat yakın kardio yapıyorum ve ağırlık çalışıyorum protein kullanmam doğru olurmu yardumcı olursan çok mutlu olurum teşekkürler

    YanıtlaSil
  136. Hocam sen naptin, protein tozu bir besin değil gıda takviyesi diyoruz, aşırı kullanımında zararlarindan bahsediyoruz ama siz kullanımını abartmissiniz gibi, protein tozunun yararı antrenman sonrasidir ama isteğe bağlı olarak ta sabah hemen kalkınca kullanılırsa yararı var diyebiliriz, ama yok antrenman öncesi, yemek arası falan abartı... Hem sağlığa hem cebe yazık!!!

    YanıtlaSil
  137. Oncelikle SelamınAleykum yaklaşık 3 aydır spor yapıyorum 90 kiloyum 1.75boyum yaşım ise 17 protein tozu kullanmak istiyorum ama nasıl ve hangi protein tozunu kullanacagım hakkında bir bilgim yok yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
  138. Merhaba hocam ben 17 yaşındayım besyo ya hazırlanıyorum önümde 1 yılım var. 1.84 boyundayım ve 58 kiloluyum. Spor salonunda çalışmaya başlıyacağım zaman günde kaç defa protein almam gerekiyor? Cevap verirsen çok sevinirim.

    YanıtlaSil