5 Adımda iOS 7'den iOS 6'ya Dönüş! (Kesin Çözüm)


Apple'ın iPhone kullanıcıları için yaptığı iOS 7 güncellemesinde yeni gelen özelliklere rağmen çoğu kullanıcı tarafından benimsenmedi. Bunun başlıca nedenleri olarak ciddi güvenlik açıklıkları ve temel hataların yer alması. Arayüz görünümünü de unutmamak lazım tabi.




iOS 7 ile birlikte iPhone'ların arayüzleri Android'e benzerliği tarafından eleştirildi. Çoğu kullanıcı eski Apple'a has arayüzü arıyor. Ancak Apple  iPhone kullanıcılarının iOS 7 sürümünden eski sürümlere dönmesine izin vermiyor. 

İşte 5 kolay adımda iPhone 4*'ünüzü iOS 7 den iOS 6/6.x.x sürümüne düşürebileceğiniz yöntem;

1. Adım: İlk olarak iTunes 11.0.5 sürümünü aşağıdaki linklerden indirin.


Zaten bu sürümlere sahipseniz sorun yok. Ancak bilgisayarınızda son sürüm iTunes yüklüyse; iTunes ile birlikte Apple Mobile Device driverlarını, Apple Software Update ve Bonjour gibi bütün Apple hizmetlerini kaldırın.

2. Adım: Yukarıdaki programlar bilgisayardan kaldırıldıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. iTunes'un eski versiyonunu yüklerken "iTunes Music Library.xml" dosyasıyla ilgili hata alıyorsanız iTunes Müzik klasöründen bu dosyayı silin.

3. Adım: iFaith adlı programın en son sürümünü buraya tıklayarak indirin. Aynı şekilde iOS 6.1.3 ya da iOS 6.1.2'yi de. iPhone 4'ünüzü de bilgisayara bağlamayı unutmayın.

4. Adım: iFaith uygulamasını çalıştırın ve "Build "*signed* IPSW w / Blobs." a tıklayın. Tıkladıktan sonra yazılım oluşturma işlemi başlayacak ve sizden SHSH kaydınızı seçmenizi isteyecek. Ardından iFaith, iPhone 4'ünüz için düşürülebilir iOS 6 yazılımını oluşturacak.

5. Adım: Yazılım dosyası oluşturulduktan sonra yönergeleri takip edin ve sonunda sizden iPhone 4'ünüzü DFU Mod'a almanızı isteyecektir. iPhone 4'ünüzü DFU Mod'a almak için: Hemen iPhone 4'ünüzü kapatın ardından "açma/kapama" tuşu ile "home" tuşuna aynı anda 10 saniye süreyle basılı tutun. 10 saniye sonunda "açma/kapama" tuşundan elimizi çekerken "home tuşundan" çekmeden 5-6 saniye daha devam edelim ve sonunda  iPhone 4'ünüzü DFU Mod'a almış oldunuz. DFU Mod'a aldıktan sonra iTunes'a girin ve iPhone'unuzu seçin ve klavyedeki sol tarafta bulunan "shift tuşu"na basarak Restore/Geri Yükleme'yi tıklayın ve iFaith tarafından oluşturulan yazılımı seçin.

Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra iPhone 4'ünüz başarıyla iOS 7 den iOS 6/iOS 6.x.x dönüş yapmış olacaktır. Bitirmeden son bir hatırlatma yapalım bu yöntem sadece Windows işletim sistemlerinde geçerlidir.

*: Bu yöntem sadece iPhone 4 için geçerlidir. Daha üstü modeller için üzülerek söylüyoruz ki iOS 7'den şimdilik geri dönüş yok.

Ayrıca "6 Adımda iPhone'unuzun Pil Ömrünü 2'ye Katlayın!" adlı yazımızı okumanızda fayda var.

Bu yazı size yardımcı oldu mu? O zaman aşağıdaki kahve resmine tıklayarak bize ücretsiz kahve ısmarlayın. Teşekkürler. :)



Soru ve görüşleriniz için varsa yorum bırakabilirsiniz.
Bu Yayın Telif Hakları Yasasınca Korunmaktadır.
Copyright © 2012-2015  Mükemmelin Blogu 

125 Yorum:

  1. Evet, malesef şu an için sadece iPhone 4'ler için geçerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video olarak yayınlama imkanınız olabilir mi acaba.??

      Sil
    2. merhaba bende iphone 4 ıos 7.nin son surumu yuklu fakar anlatmış oldugunuz gıbı yaptım fakat ıos 6 ya dönusunu yapamadım yardımcı olursanız sevınırım

      Sil
    3. Hocam elimizde 4s var icloud şifre sorunu var ios 7 yüklü çözümü varmıdır ?

      Sil
  2. SHSH kaydı olmadan oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef, ancak telefonunuzda jailbreak işlemi uygulanmışsa shsh kaydı zaten vardır. Eğer yoksa Jailbreak işlemini uygulayarak Cydia üzerinden ya da Umbrella programı ile SHSH kaydını alabilirsin.

      Sil
    2. Hocam ben bikere 6.1 ken jailbreak yapmaıştım ama shsh kaydı gibi bişey almadım o otomatik almışmıdır ?

      Sil
    3. Merhaba, evet almış olması lazım.

      Sil
  3. Merhaba, benim bi sorum olcaktı benim suan ios 7.0.3 ona shsh kaydı alıp sonra 6.1.3 e geri dönüş mümkünmüdür hocam ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emre, cevap hayır. iOS 7.0.3 için Jailbreak daha çıkmadığından beklemelisin. (iOS 7.0.3 için çıkacak olan Jailbreak'in çıkış tarihini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.) iOS 6.1.3 SHSH kaydını Umbrella programıyla bulabilirsin.

      Sil
  4. ipad mini için geçerlimidir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef şu an için sadece iPhone 4 için geçerlidir.

      Sil
  5. 3 saattir uğraşıyorum fakat yapamadım dediğiniz gibi itunes deki apple uygulamalarını siliyorum fakat itunes kendini yüklemiyor yazılımınız eksik diyor cihaza baglanmıyor dediğiniz programdan da açıyorum shsh kaydı istiyor onu da programın dıger sekmesınden yapıyorum olmuyor hata veriyor itunes den dedıgınız dosyaları silmeden yapıyorum sonuna kadar geliyor orada hata veriyor herşeyi adım adım yapıyorum fakat olmuyor bi yardımcı olursanız sevinirim iphone 4 8gb kullanıcısıyım sımdıden teşekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Can, iTunes'u da kaldırıyor musun tamamen? iTunes'u da kaldırıp eski sürümünü yükledikten sonra SHSH kayıdınız yoksa Umbrella adlı programla SHSH kaydını edinebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra tekrar dene lütfen.

      Sil
  6. ios 7 yüklü ve daha önce jailbreak yapılmamışsa shsh dosyası olmadığından ios 6'ya dönmek mümkün olmuyor diye anladım. Doğru mudur?

    YanıtlaSil
  7. İfaithtte 6 yazılımını oluştuururken çok bekliyo muyum?

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar, Cydia serverlarında 6.x.x sürümlerinin hiç biri için shsh kaydı bulunmamaktadır. Bunun anlamı, bir kere 6.x.x sürümlerinden 7.x.x sürümüne güncellediniz mi, hiç bir şekilde 6.x.x sürümlerine downgrade mümkün değildir (Yani iFaith programıyla custom firmware oluşturamazsınız). Cydia'nın ana sayfasında 6.x.x sürümlerinin shsh kayıtlarının neden olmadığını cydia'nın kurucusu olan saurik sayfalarca anlatmış. Ancak 5.x.x sürümlerinin custom firmware'lerini oluşturabilirsiniz, tabi telefonunuzda zamanında 5.x.x sürümü yüklü iken jailbreak yapıp cydia üzerinden shsh kaydını aldı iseniz. Ben kendi iPhone 4'ümde İOS 5.1.1'in zamanında shsh kaydını aldığım için, iFaith programıyla custom ipsw oluşturdum ancak İOS 7'den 5'e düşürmeyi başaramadım, yani iTunes'u hep hata veriyor. Belki iTunes sürümüyle alakalı olabilir. Becerirsem paylaşırım.
    Yani kısacası, eğer daha önce İOS 5 sürümlerinin herhangi birinde jailbreak yapıp SHSH kaydı almadıysanız, iOS 7'den hiç bir şekilde downgrade mümkün değil. Tabi, bunlar benim bildiklerim.

    YanıtlaSil
  9. Bende Mustafa arkadaşımında dediği gibi tinyumbrella ile 6.x.x sürümlerinin hiçbirinin shsh kaydını indiremedim. Ancak 5.x.x leri indirebiliyor ve ifaith'te sorunsuz işleyebiliyorsunuz (tabi daha önce jailbreak yapmışsanız, shsh lerinizi cydia aracılığı ile alıyorsunuz). Yani custom firmware i oluşturabiliyorsunuz. Ancak bunu oluşturmanıza rağmen bir türlü sistemi itunes ile downgrade edemedim. Sürekli hata veriyor. itunes 11.0.5.5 versiyonu ile denedim. hem 5.0.1 hemde 5.1.1' ile custom firmware oluşturup düşürmeye çalıştım ama nafile. itunes la alakalı bir sorun veya sistemin ios 7.x.x olmasıyla alakalı bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Yapabilen arkadaş varsa ve burada paylaşırsa çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar ios 7.0.3 için jailbreak çıktığında haber ederseniz sevinirim.. Başka çaremiz yok ios 6.1.3 e geçmek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emre, iOS 7 ve sürümleri için Jailbreak'in çıkış tarihi henüz henüz kesinleşmedi. Ancak ne zaman çıkacağı konusunda sağlam tahminler var. Tahmini ne zaman çıkacağını aşağıda verdiğim linkte görebilirsin.
      iOS 7 ve Sürümlerinin Jailbreak Çıkış Tarihi

      Sil
  11. team7jailbreak arkadaşlar bu sayfadan otomatik jealbreak yapılabiliyor galiba üstelik 7.0.3 de dahil

    YanıtlaSil
  12. Yok yapılmıyo kandırmaca kardeş o. Arkadaşlar ben bu konuyu gerçekten takıntı yaptım eğer bi çözüm bulanınız varsa ve buraya paylasırsa çok sevinirim kolay gelsin herkeze.

    YanıtlaSil
  13. Şuan telefonum ios 7 ve iphone 4 cihaza hiç jailbreak yapılmadı, cihazı JB çıkmadan hiçbirşekilde downgrade yapamam mı demek oluyor bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Uğur,
      evet, malesef yapamazsın demek oluyor.

      Sil
  14. Merhaba, ben iTunes'i bir türlü kaldıramıyorum.Teknik servisle görüşün diyor.Ne eski sürümü yükleyebiliyorum ne de yeni sürümleri.Ayrıca ben de telefonuma hiç jb yaptırmadım.şimdi shsh kaydı alsam yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  15. Merhaba arkadaşlar telefonum iphone 4 şuan bu adımları uygularsam dönebiliyormuyum ios 6.1.3 e ? Birde shsh kaydım yok ,almak için tiny umbrellayı kullanabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  16. ios 7 0 3 ten hala dönüş yokmu

    YanıtlaSil
  17. defalarca uğraşmama rağmen ios 6ya düşemiyorum,ios 5.1.1 e düşebildim.ama bir çok apps sadece ios 6 ve üstünde çalışıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim nasıl yaptığını biraz paylaşıp yardım edebilirmisin. bende 5.1.1e bile razıyım. bir türlü geri çeviremedim. yardım edersen sevnirim. adresim proguzhan@hotmail.com

      Sil
  18. 5.1.1 e nasıl döndün kardeşim. ben onada razıyım :)

    YanıtlaSil
  19. Anlattığınız şekilde ios 5.0.1 kaydım vardı cydia da dönüş yaptım , bundan sonra ios 6 ya dönüştürebilirmiyim acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hüseyin, ios 6 shsh kaydın yoksa ios 6 ya geçiş yapamazsın.

      Sil
  20. dedikiernin aynen uygulamadım ama en son telefona verdiği dosyayı kurarken sorun çıkardı bi yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  21. ios 6.1.3 kaydım yok ve ios 7 ye geçtim nasıl geri dönebilirim geçerlimi bu geçiş sistemi

    YanıtlaSil
  22. ios 7 den ios 6 ya düşürdüğümüz zaman kişiler fotoğraflar falan silinir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuri, maalesef veriler silinir. O yüzden yedekleme yapın önceden.

      Sil
  23. benimde ios 5.1.1 shsh kaydım vardı ve cihazımı ios 5 e düşürdüm.fakat ios 6 shsh kaydım yok.ios 6ya geçebilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İbrahim, ios 6 shsh kaydın yoksa ios 6 ya geçiş yapamazsın malesef.

      Sil
    2. teşekkürler.ios 5.1.1 çok stabil fakat birçok program ios 6 ve yukarıyı destekliyor

      Sil
  24. sizden bir yardım bekliyorum yapamadım :(

    YanıtlaSil
  25. iyi günler ios 7.0.4 ten 6.1.3 e dönüş yok doğru anladım galiba peki 7.0.4 ten 6.1.3 e dönüş olduğunda yayınlarmısınız?

    YanıtlaSil
  26. merhaba
    ben 7.0.3 ten dönmeye çalıştım her şey oldu en son DFU moda aldım geri i tunes ten yüklerken bilinmeyen hata ile karşılaştı hata kodu 1600 diyor ve yüklemyor yardımcı olurmusunuzi

    YanıtlaSil
  27. merhaba ios 7.0.2 var ios 5.1.1' geçebilirmiyim iphone4

    YanıtlaSil
  28. Evet shsh kaydın varsa redsn0w restore ile iTunes kullanmadan kolay bir sekilde geçersin

    YanıtlaSil
  29. iyi akşamlar ark, ben daha önce hiç jb yapmadım. İ faith son sürümünü kullanarak sh kaydı yapmaya çalıştım fakat hep unkown iphone uyarıs alıyorum, konu hakkında yardımlarınınzı bekliyorum.Lütfen

    YanıtlaSil
  30. hocam merhabalar acil yardım edebilirmisiniz iphone 4 üm shsh kaydı almıyo ne yapmam lazım ?? tüm yönergeler uygulanıyo ios7.0.4 yüklü ve artık 6.1.3 e döndermek istiyorum olmuyoo shsh blogs kısmı hep none yazısıı duruyo almıyo

    YanıtlaSil
  31. Merhaba hocam IPhone 4 8 GB kullanıyorum şu anda Cihazımda İOS 7.0.4 Güncell İOS6'Ya geri dönüş hala mümkünmüdür ?

    YanıtlaSil
  32. ben anlamadım hocam 6.1.3 e geçmek istiyorum sizin dediklerinizi yaparsam jailbreakmı oluyo oyleyse yapmıcam

    YanıtlaSil
  33. İPHONE 4 İLE İOS 7 İĞRENÇ OLDUÇ ÇOK KASIYOR ŞARJ AZ GİDİYOR. UNTETHERED JAİLBREAK NE ZAMAN ÇIKAR ACABA YA :( LÜTFEN ARTIK İOS 6 YA DÖNELİM

    YanıtlaSil
  34. hocam , galiba her ios 7 de için geri dönüş mümkün değilmiş. Yasaklı olan iphonelar varmış
    doğrumudur. Tinyumbrella adlı program da karşıma çıkıyor.

    YanıtlaSil
  35. ben dün ios 7.0.4 ü jailbreak ettim yalnız yayınlanan jailbreak telefonu açıp kapatınca uçuyor telefondan ve restore moda giriyor.ayrıca cydia dan shs kaydı almanın mümkün olmadığı yazıyor ki umbrella ile de alamadım..shs kaydı almanın başka bir yolu var mı 7.0.4 te?varsa birçok arkadaş bu yolla downgrade yapabilecek yönünde umutlarım

    YanıtlaSil
  36. merhabalar telefonus 4s sürüm ios 6.1.3. Şimdi shsh kaydını alsam sonra ios 7 yükledikten sonra ios 6 ya geri dönebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sezer, evet dönebilirsin. Jailbreak'liyse telefonun zaten shsh kaydı vardır. Ama yinede kontrol etmende fayda var.

      Sil
  37. Hocam öncelikle konuyla ilgili açıklamanızdan dolayı teşekküler.
    İphone 4 İOS 7.0.4 sürümü sahibiyim..Öncelikle
    -SHSH kaydım yok .
    -Açıkladıgınız işlem işime yararmı?
    -Jailbreak yüklersem telefonumun garantisi bozulurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burak, rica ederim. Sorularını sırayla cevaplıyorum.
      -SHSH kaydın yoksa bu işlem sana yardımcı olmayabilir.
      -Jailbreak yazılımdır ve asla iPhone'unuzu garanti dışına çıkarmaz. Siz yine de servise gideceğiniz zaman telefonunuzun yedeğini alıp fabrika ayarlarına döndürün.

      Ayrıca SHSH kaydı almanın iki yolu var;
      1. Jailbreak yükleyip Cydia üzerinden "Make my life easier" dan.
      2. Jailbreak yüklemeden bilgisayar üzerinden TinyUmbrella programı ile.

      Sil
  38. Merhaba sayın admin
    Dediğiniz işlemleri yaptıktan sonra ituneste 3194 adlı uyarıyı aldım.Defalarca uğraşmama rağmen yükleyemedim ve telefonum DFU modda kaldı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali,
      Dfu modundan çıkmak için USB kablosunu çekip home ve power tuşlarına aynı anda basacaksın ve elma yanana kadar bekleyeceksin.

      iTunes 3194 hatasının çözümü ise;

      C:\Windows\System32\drivers\etc klasöründeki host dosyasını not defteriyle açıp, en son satırına aşağıdaki tırnak içinde belirttigim metni ekle ve kaydedip kapat.

      74.208.10.249 gs.apple.com

      Daha sonra iTunes ile restore edebilirsin.

      Sil
    2. admin 3194 hatasını bende de veriyor. dediklerini yaptım ama bunu yapmaya izniniz yok belgelerime kaydetmek ister misiniz falan diye sordu napmam lazım bana bi çözüm bulun bıktım ios7den

      Sil
  39. Merhaba sayın admin yarım saat sonra 12 saattir uğraşıyor olacağım hala olmuyor, 7.0.3 ten 6.1.3 6.1.2 ya da başka 6 sürümüne düşüremedim, cihaz iphone 4 shsh kaydım var ifaith ile imzalı iki farklı ipsw ürettim 6.1.3 ve 6.1.2 için,en son i tunes 11.0.4 ten yüklerken hata 1600 ya da en son aşamada hata 37 alıyorum host dosyasını da dediğiniz gibi yaptım olmuyor, telefon da şu an 6.1.2 yüklü DFU modda ama açamıyorum,ya bana olmaz deyin uğraşmayayım yada detaylı yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  40. Merhaba İOS7 ye jailberak yaptım ama ne cydia dan ne tinyumbrella ile shsh kayıtları cıkmıyor neden acaba? Bir yerde hata mı acaba? SHSH KAYITLARINI NASIL ALABİLİRM

    YanıtlaSil
  41. hocam ıphone4 ıos 7.0.4 surumu kullanıyorm 6.1.3 donmeye clısdm dedıklerınızı yabdm shsh kaydmda var ama ıtunesde 11 hatası verıyo ne yabmam lazım acaba yardmcı olursanz sevınırm

    YanıtlaSil
  42. itunes müzik klasorunu nerden bulabılırım ?

    YanıtlaSil
  43. Daha önce aldığın SHSH 6.1.2 kaydım ile bahsettiğiniz yöntemle iOS7 den geri dönüş yaptım :) Sorunsuz bir şekilde çalışıyor telefon teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler, darısı bizim başımıza..

      Sil
    2. Darısı bizim başımıza çok şikayetçiyiz bu durumdan :S Admin Canlı olarak Skype Veya Başka Bi Sosyal Ağ Üzerinden iletişim gerçekleştirmemiz mümkünmüdür maduruz bu durumdan. :/ teşekkürler

      Sil
  44. İnternette yaptığım araştırmaya göre Cydia 6.0 dan itibaren shsh kayıtlarını saklamayı bırakmış 6.1.3 ten itibaren tekrar başlamış shsh kayıtlarını saklamaya. 6.1.3 jailbreak yapılmadığı için 6.1.2 de jailbreak yapanlar kendileri shss kayıtlarını saklamadıysalar, ios7 de jailbreak yaparak 6.1.2 shsh kayıtlarını cydia üzerinden alamıyorlar anladığım kadar. Daha fazla bilgisi olan varmı acaba?

    YanıtlaSil
  45. Merhaba, sürümüm şuan da ios 7.0.4 ve her yolu denememe rağmen 6.1.3 için SHSH kaydını alamadım. Yılmadan devam etmek istiyorum ama doğru mu yapıyorum?
    Bir de eski sürüm başka bir telefonun shsh kaydı benim işime yarar mı?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. slm ifaith te shsh kaydını aldım fakat sadece 7.0.b1, 7.0.b2, 7.0.4 dkümünü verdi. telefonuma hiç jailbreak yapmadım. nasıl 6.x.x sürümlerini edinebilirim?

    YanıtlaSil
  47. 7.0.4 iphone 4 cihazımı jailbreak yaptım ama cihazın ilk jailbreak işlemi olduğundan daha önce bi shsh kaydı falan yok.
    acaba 6ya geri dönüş yapabilirmiyim cihazda şuanda cydia falan yüklü aktif olarak kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  48. ben yapamıyorum dahada detaylı bisekilde bana yardımcı ola bilirmisin acaba :(

    YanıtlaSil
  49. 37 hatası veriyor yardım lütfen

    YanıtlaSil
  50. Merhaba admin cevap verirsen çok sevirim. Ben şimdi deniycem bunu fakat yükledikten sonra Jailbreak mı yoksa orjinal sürümmü yüklencek? Ben jailbreak istemiyorum da.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba. İphone 4 kullanıyorum. Önceden 5.1.1 jailbreak li kullanırken bir tweak ın hatasından telefon elma logosunda kalıyodu mecburen güncelleme ile 7.0.3 e geçmiştim, sorada kendim güncelleyip 7.0.4 yaptım. 6.1.3 hiç kullanmadım. Bahsettiğiniz yöntemle SHSH kaydı sorguladım 6.1.3 kaydım görünüyodu. Devam ettim masa üstüne SHSH kaydımı indirdi.Sonrada SHSH kaydıma göre masa üstüne 890 mb lık ios 6.1.3 ü ifaith kendisi indirdi. Telefonu dfu moda alınca eski sürüm itunesten shift ve geri yüklemeden masa üstündeki 6.1.3 ios unu gösterdim kurulum başladı. elma logosu yerine ekranda ifaith in logosu gözüüyodu kurulum bitti ve benim telefon 7.0.4 den 6.1.3 e başarıyla geçti.

    YanıtlaSil
  52. merhaba iFaith programını kurduk ve açtım. daha sonra yazıldığı gibi "Build "*signed* IPSW w / Blobs." a tıkladım fakat herhangi bir yazılım işlemi başlamadı. "Browse for SHSH blobs" diye bir seçenek çıkıyor. yardım bekliyorum

    YanıtlaSil
  53. Değerli Admin ve Arkadaşlar, daha önceden SHSH kaydım olmadığından ve sürüm 7.0.4 olduğundan 6.1.3 için yeni SHSH kaydı oluşturamıyorum. Şimdi Ahmet Bey'in yazdıklarını okuyunca duygulandım :))
    şka bir yana inanın yeni ios u kullanamaya tahammülüm kalmadı. Sizlere sorum başka bir telefon ile oluşturulmuş 6.1.3 shsh kaydı benim işime yarar mı?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  54. ben telefon culara gittim dedilerki imei adresin tamemen gidebilir bu konuda hiç bilgim yok nasıl olacak

    YanıtlaSil
  55. Arkadaşlar IPHONE 4 8GB Kullanıyorum Telefonumda İOS7 Son Sürüm Mevcut 6.1.3 Geri Dönüş Yapabilme İmkanımız Varmı Bunun İçin Canlı Veya Detaylı Bir Şekilde Anlatıcak Varmı Çok mağdurum Bu Durumdan Şimdiden Teşekkür Ederim Cevaplarınız İçin

    YanıtlaSil
  56. hocam merhaba. dedikleriniz aynen uyguladım. İphone geri yükleme için hazırlanıyor şeklinde itunesde yüklme cıkıyor. iphonumda da itunes baglantısı görüntüsü var. ve yüklme olmuyor. telfonum o şekilde kaldı. acil cvp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim admin sanırım meşgul ben yardımcı olayım. Telefonu tak ifaith i aç USE DFU pwner yazıyor ona tıkla düzelir tekrar açılır

      Sil
  57. ya bu apple nin allah belasını versin be ne ya bu o kadar millet para verip telefon alıyo şu firmanın bize çektirdiği eziyete bak.sanki millet korsan yazılım yüklüyo kendi os larını bile desteklemiyo adamlar tam bi rezalet bi daha apple nah alırsın benden zırnık.kepazelikten başka bişey değil.hadi bluettoth kullanımındaki kısıtlamaları filan anladıkta bu ne ya.illa 5s alın benim cebimi doldurun diyolar.ee peki bizdeki 4 ler 4s ler çöpe mi.oldu canım.by by apple...bi daha hiç görüşmemek üzere.arkadaşlar bırakalım bu iphone işini keriz yerine koyuyo adamlar bizi.

    YanıtlaSil
  58. kardeşim paylaşımın için çok sağol ama bende ios 7.02 var acaba aynı yöntem işe yarar mı bir de itunes 11.05 veya daha eski demişsin onunla görmüyor benim telefonu en az 11.1 diyor

    YanıtlaSil
  59. Bende çok araştırdım artık olmuyo. Daha önce jailbreak yapmadıysanız hiç olmaz (ki ben yapmıştım ona rağmen olmuyo) ifaith programı shsh kayıdınızı arıyo eğerki 6.1.3 kaydınızı bulduysa o zaman yapabilirsiniz. ama "none yazıyosa geçmiş olsun telefonu kaldırıp çöpe atın

    YanıtlaSil
  60. selamın aleyküm hocam, ben telefonu 5 ay önce sıfır aldım ve 6.3'den ios 7'ye geçtim o süre içinde hiç bir şey yüklenmedi telefona ben bu işlemi yapsam olabilir mi çokta yabancıyım İphone daha yeni kullanıyorum yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  61. meraba ben iPhone 4 kullanıcısıyım.iTunes zaten eski olduğu için bir şey yapmadım fakat iFaith'i nereden indireceğim? Tüm siteler ingilizce olduğu için yanlış bir şey yapmak istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  62. benim telefonum simkilitli ios 7 yaptım şidi menüyede geçis yapamıyorum ipad olarak kullanmak istiyorum tekrardan eski sürümüme dönebilirmiyim

    YanıtlaSil
  63. IOS 4 yüklü iphone 4 kullacısıydım hiçbir sorun yoktu , sadece yazılımları açmak için hata yapıp IOS 7 Güncellemesi yaptım . Şuan telefon konuşması yaparken karşı tarafa sesim gitmemeye başladı telefoncular çare bulamadı , apple destek yazılımsal sorun dedi Ağ ayarlarını sıfırladım telefonu formatladım ama çözüm yok . Ne IOS 6 ya dönüş yapabiliyorum nede sorundan kurtulabildim Lütfen rica ediyorum bana yardımcı olun .

    YanıtlaSil
  64. Kaçgündür deli gibi arıyorum sağda solda bir dönüş yolu bulamadım . iOS 5 Kullanıyodum enayi gibi 7 e geçiş yaptım ve telefon görüşmeleri sırasında sesim karşı tarafa gitmeme gibi sorunlar çıkartmaya başladı geri dönmem şart ama dönemiyorum telefon çöp mü oldu şimdi bu durumda ios 7 ye de eyw . Bari şu ses olayını bilen birileri varsa bana yardımcı olabilirmi ?

    YanıtlaSil
  65. bende her şey tamam son aşamaya geliyorum itunes 11.0 iphonu çalıştıramaz 11.1 ve üstü lazım diyor. sizin dediğinize göre 11.05 üstüne olmuyormuş ne yapmam lazım acill

    YanıtlaSil
  66. 2.adımdaki klasörü nasıl silicez.itunese hiç girmioki

    YanıtlaSil
  67. Hocam malesef her dediğini yaptım "Build "*signed* IPSW w / Blobs." tıklıyorum bir pencere açılıyor indirdiğim ios 6.1.3 sürümünü seçiyorum tamam diyorum browse for SHSH blobs diyor İFaith bişeler dönüyor ama öyle kalıyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  68. arkadaşlar iphone 4 - 8 GB telefon aldım telefonu ilk açtığımdan bu yana ios 7 bugün telefoncuya gittim ios 6 yüklemesi için ama bunun olmayacağını söyledi telefonu 0 aldım ve açtığımda ios 7 idi. ios 6 ya çevirebilmem için ne yapmam gerekiyor bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
  69. ben shsh ye tıkladığımda karsıma dosya çıkmıyor lütfenn yardımm

    YanıtlaSil
  70. Kardeşim bende 6.1.3 e dair hiç shsh kaydı yok ve bulamıyorum ne yapıcam

    YanıtlaSil
  71. Sevgili admin öncelikle merhaba ben hiç jb lenmemiş cihazımı jbledim ama shsh kaydı için giriğim İfaithde unkown ios detecedet diye bi uyarı alıyorum yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  72. hocam ios 4.3.5 yükleyeceğim herşey hazır ancak itunes eski sürümünü yüklediğimiz için ios 7 yi görmüyo okumuyo itunes

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. telefonu ikinci el aldım shsh kaydı varmı bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?
    şuan ios 7.0.6 var 6.1.3 yazılımını indirdim ama telefon elimde kalırsa diye korkuyorum ne yapmalıyım? eski sürümden shshs kaydı olmadığı için dönemezmiyim?

    YanıtlaSil
  75. iyi günler i pad 3 var elimde ios7 güncellemesi yaparken şarj bitti ve şuan açılmıyor ekranda itunes simgesi çıkıyor itunes e baglıyorum guncelleme yapmaya calısıyorum bazen yarıda bazense %99 a geldıgı zaman cihaz kitleniyor ne yaptıysam olmadı lutfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  76. Beyler cihazımı 7.0.6 güncellemiştim.Ayrıca SHSH kaydım yok buradan aldığım kayıtla yaptım.Şu an cihazı 6.1.3 geri aldım başarı ile herhangi bir sıkıntıda yok

    YanıtlaSil
  77. Şimdi size anlatıcaklarım gerçektir kendi deneyimlerimdir ve sadece iPhone 4 için geçerlidir
    gerekli programlar
    1-redsn0w_win_0.9.15b3
    2-itunes 11.0 yada 11.0.5 sürümü lazım yeni sürümle denemyin 11 hatası alabilirsiniz
    3-ios 6.1.3 firmware felixbruns.de den yükleyebilirsiniz
    4-iReb-r7 pwned dfu mode için
    5-iFaith 1.5.9 signed ipsw oluşturmak için
    6-Birde ios 6.0 firmware olması gerekiyor bu çok önemli sakın iphone 3.2 olanını indirmeyin iphone 3.1 olması lazım please wait hatası alırsınız
    Evet arkadaşlar size şimdi dönüşü anlatıcam
    1 Aydır çalışmalarım araştırmalarım sonucunda istediğim sonuca ulaşmış bulunmaktayım iOS 7telefonda kasması safariden atması gibi olaylar canımı sıkıyordu iOS 6 iconları olsun hızı olsun gerçekten bana göre süper bi sürümdü ve eminim ki steve jobsun kemikleri sızlıyordur şu an
    1-İlk önce internetten indirdiğim başka bi telefonun shsh kaydı ile yaptım işte link kendi uploadımdır virüs yoktur http://s3.dosya.tc/serv…phone3_1-6.1.3.zip.html
    2-Verdiğim linkteki shsh kayıdını indiriyoruz ve ifaith ile 6.1.3 firmwareye gömüyoruz
    3-Şimdi geldi iPhonemizi pwned dfu yapmaya irebe giriyoruz telefonumuzu dfu moda sokuyoruz ve pwned dfu moda geçiriyoruz
    4-Sırada restore işlemimiz var itunese girip Shifte basılı tutup geri yükle seçenegine basıyoruz çıkan pencereden 000000D2A90E4D8C_iFaith_iPhone_4-6.1.3_(10B329)_signed seçip restoreyi başlatıyoruz ve arkamıza yaslanıyoruz bekliyoruz
    5-Tam restore biticekken (37) numaralı hatayı alıcaz panik yapmayın telefonunuz dfu moddan çıkmayacaktır ve açılmayacaktır açmaya çalışmayın
    6-Şimdi bu durumda redsn0w araya giriyor redsn0wa giriyoruz Yönetici olarak çalıştırın Extras seçeneğine basıyoruz orada Select ipsw ye basıyoruz ve iOS 6.0 firmwaremizi gösteriyoruz ve geri gelip Jailbreak seçeneğine basıyoruz Add cydia seçeneği açık olmalı eğer telefonumuz sim kilitsiz ise Deactivate seçeneğine basıyoruz sim kilitli ise Deactivateye sakın basmayın
    7-Telefonumuzun ekranı açılıyor Uploading Ramdisk yazıyor ve jailbreak işleminin bitmesini bekleyin
    8-Telefonumuz başarıyla jailbreak olucaktır şimdi yeniden Extras seçeneğine gelip Just Boot yapıyoruz ve Karşınızda iOS 6.1.3 sim kilitli olanlar aktivasyon ekranını direk geçecektir sim kilitsiz iphoneler aktivasyon işlemini yapıp sim direk gelicektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. shsh kaydı çıkmıyor abi yardım edermisin ne olur
      ahmet ozdemir

      Sil
  78. ios 7den 6ya indirdiğimizde rehberimiz resimlerimiz ve kendimize özgü programlarımız silinirmi arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  79. 5. nesil ipod touch ile uyumlu mu. Satın aldığımda ios 6 ile gelmişti yalnız.

    YanıtlaSil
  80. ben de ios 6 ya geçmek istiyorum uygulamar vs siliniyor mu

    YanıtlaSil
  81. Kolay gelsin. TSS Server'da arattım ve bir SHSH kaydı ortaya çıktı ama indiremiyorum. Hata veriyor. None almıyorum. Ama isim çok kısa vs. diyor. Ne yapacağım yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  82. biri bana yardımcı olabilir mi ya... ios 7 nin en güncelini kullanıyorum. 7.1.3 sanırım. JB falan hiç bir şey yok bildiğin oriijinal cihaz. nasıl döncem_?

    YanıtlaSil
  83. merhaba iphone 4 1604 hatası alıyorum

    YanıtlaSil
  84. Admin ios 7.1.2 i phone 4 kullanıcısıyım. 6.1.3 e geri dönmem mümkünmüdür acaba yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
  85. benim iphone 4 var ama çok yavaş ios la ilgisi olabilir mi bnm ios um 7.1.2 ios 6 yüklesem hızlanır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Hanife, performansı artar yani hızlanır.

      Sil
  86. İos7.1.2 de mümkünmü ios 6 ya dönüş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kadir, SHSH iOS 6.x.x sürüümlerinden birine ait SHSH kaydınız varsa tabi mümkündür.

      Sil
  87. merhaba her şey tamam fakat en son itunes geri yükleme yapmıyor 11.0.5 çok geri vs. diyor yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  88. Abi ben itunesi indirdim fakat girmeye çalıştıgımda iTunes Library.itl adlı dosya okunamııyor çünkü yeni sürümü ile yaratılmıstır dıyor ne yapabılırım lutfen acıl

    YanıtlaSil
  89. Bir Cok Kez Denedım Olmadı İos6 dan sonraki Sürümleri Sevmiyorum Ama İos6ya da Düsüremedim ! napmam lazım yardımcı olurmusunuz ! ?

    YanıtlaSil
  90. NE KADAR SAF İNSANLAR VAR YORUMLARI OKUDUM. kardeşim adam defalarca üsenmeden cvp vermiş ben olsam küfür ederdim elinde HANGİ İOS SÜRÜMÜNE AİT SHSH KAYDIN VARSA ONA DÜŞEBİLİRSİN YOKSA ALICA Y. CIKCAN DURAGA.

    YanıtlaSil
  91. Sa hocam şimdi bende. Ios. 7.1.2 sürümü var dediğin yollarla ios 6 ya dönebilirmiyim

    YanıtlaSil
  92. Arkadaslar ben son gunceleme yukled iphone4 e wifi arzili oldugundan i tunese baglan hatasi veriyor orda takili kalmis baskada islem.yapilmiyor?

    YanıtlaSil
  93. Mükemmelin blogu adlı arkadaş bana ahmetkaan@yandex.com adresinden ulaşabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  94. İphkne 4 ios 6.1.3 shsh kaydı olan varsa bna mert.gules@hotmail.com üzerinden ulaşabilirmi acil lütfen

    YanıtlaSil
  95. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım fırsatı verdim. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil