DJI Vision / Vision Plus Drone (Multicopter) Aldıktan Sonra İlk Yapılacaklar


Mukemmelin Blogu


Kutu Açılışı

Ne olursa olsun hiçbir zaman kutudan çıkardığınız gibi uçrumayın. En çok duyduğum şeylerden biridir yeni aldım uçuruyordum ve….. kaza. İlk olarak kutudan çıkan kullanma klavuzlarını okuyarak ve pillerinizin ilk full şarjlarını yaparak başlayın (Phantom’un pili ve extender). 

Ardından DJI’ın sitesine girip bilgisayarınıza “Phantom Vision Assistant”, “Phantom RC Assistant” ve gerekli “driver” i indirmelisiniz. Bu assistant programlar oldukça gereklidir, Phantom'un güncellemeleri, maksimum yükseklik-uzaklık ayarları gibi. IMU ve Gimbal kalibrasyonları vs. bu programdan yapılır. Cep telefonunuza da (IOS veya Android) DJI Visison uygulamasını indirmeniz gerekli, Bu arada uçuşlarda FPV ekranı olarak telefon ekranı kullanılyor.

Karşınıza Çıkacak Önemli Terimler

Şimdi size sık kullanılan kısaltmaların listesini vereceğim. Benim yazılarımda veya başka kaynaklarda ve videolarda sık olarak karşılaşabileceğiniz kısaltmalar;

ATTI = ATTITUTE
CL = COURSE LOCK
HL = HOME LOCK
ESC = ELEKTRONIC SPEED CONTROLLER
FPV = FIRS PERSON VIEW (bizim uçuş esnasında ekrandan gördüğümüz)
FS = FAILSAFE
IMU = INTERIAL MEASUREMENT UNIT
IOC = INTELLIGENT ORIENTATION SYSTEM
LIPO = LITHIUM-POLYMER (phantomun pili)
RTF = READY TO FLY
RTH = RETURN TO HOME
MC = MAIN CONTROLLER
UAV = UNMANNED AERIAL VEHICLE
VRS = VORTEX RING STATE (Uçuş esnasında başımıza gelebilecek tehlikeli bir durumdur    açıklaması ayrı bir yazımda mevcuttur)

Bu yazı size yardımcı oldu mu? O zaman aşağıdaki kahve resmine tıklayarak bize ücretsiz kahve ısmarlayın. Teşekkürler. :)



Soru ve görüşleriniz için varsa yorum bırakabilirsiniz.
Bu Yayın Telif Hakları Yasasınca Korunmaktadır.
Copyright © 2012-2015  Mükemmelin Blogu 


2 Yorum:

  1. Merhaba dji p.2 vision plus ta belli bir yukseklikte uyari veriyor ve yukselmiyor. Cihazi dahada cok yukseklige cikartabilirmiyiz. Herhan gibi bir ayari varmidir. Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bilgisayardaki DJI assistant programından max altitute limit değerini arttırarak sorunu çözebilirsiniz.

    YanıtlaSil